Bellavista

De Bellavista Franciacorta is een van de meest populaire Italiaanse mousserende wijnen ter wereld, met de Bellavista Alma als speerpunt voor de beste mousserende brut. De stijl van Bellavista-wijnhuizen betekent ervoor kiezen om niet de dingen te doen die ze leuk vinden, maar de dingen die blijven, in oprechte vriendschap en banden die een leven lang meegaan. Van alle mousserende wijnen ter wereld komt dit het dichts bij Champagne. En misschien wel verder.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De Bellavista-wijnmakerij is een van de bekendste, meest gewaardeerde en prestigieuze producenten in Franciacorta.  Een absolute leider op het gebied van Italiaanse mousserende wijn. Een innovatieve benadering, constante kwaliteit en compromisloze normen zijn de drie hoekstenen.  Hierop heeft oprichter Vittorio Moretti het lot van deze grote Italiaanse naam over de hele wereld gemodelleerd. Mode, stijl, elegantie en hoge kwaliteit zijn gecombineerd in zijn flessen.  Een uniek en aantrekkelijk ontwerp dat de moderne en onmiskenbare stijl van mousserende wijnen weerspiegelt.

Sinds 1970

Bellavista, geboren in de jaren 70, uit een briljante intuïtie van de bouwondernemer Vittorio Moretti.  Hij merkte binnen een paar jaar dat hij een “juweeltje van een bedrijf” had.  Een merk dat een symbool van kwaliteit en prestige was. Tegenwoordig leidt zijn dochter Francesca Moretti de wijnmakerij.  Zij weet loyaliteit aan de briljante productietraditie te combineren met creatieve en innovatieve vaardigheden.

De recente restyling van de etiketten en flessen, gebaseerd op de inspirerende elementen aarde, lucht, kleur en materie, getuigt van de wens van het bedrijf om zichzelf voortdurend te vernieuwen.  Ook  worden nieuwe uitdagingen aangegaan om de leidende rol in de wereld van Italiaanse mousserende wijnen te behouden geproduceerd volgens de klassieke methode. Alle wijnen komen uit de wijngaarden van Chardonnay en Pinot Noir. Ook zijn kleine percelen gereserveerd voor Pinot Bianco.

Juweeltjes

De mousserende wijnen van Bellavista zijn echte juwelen van Franciacorta. Beginnend met de meest bekende en wijdverbreide namen, zoals Alma, tot de meest complexe en kostbare uitdrukkingen.  Al deze labels worden bovendien gekenmerkt door een unieke, originele en onderscheidende stijl, gespeeld op fruitige aromatische texturen van onberispelijke maat en balans, met gearticuleerde en dynamische nuances, eerder fris en sappig dan kruidachtig of kruidig. De Riserva “Vittorio Moretti”, een voorvechter van klasse, rijkdom en complexiteit, vertegenwoordigt dan ook het expressieve en kwalitatieve hoogtepunt van deze briljante productie, niet te missen in een van zijn interpretaties en varianten, elk in staat om natuurlijke, elegante en suggestieve opvattingen van Franciacorta.

Van de wijngaarden van Bellavista komen elk jaar ongeveer een miljoen flessen goede Italiaanse wijn. Niet alleen met Bellavista mousserende wijn aan de man,  dan ook  de fijne witte en rode wijnen en de smaak en de zijdezachte productie van grappa.