Beauté du Sud

De schoonheid van het zuiden van Frankrijk in uw glas! Je proeft gewoon de zomer. Het wijnbedrijf dat alleen maar echt gezonde druiven uit de omgeving verwerkt in hun lekkere wijnen van het merk Beauté du Sud. Sinds 1998 maken ze hier wijnen zoals de consument die het liefste drinkt. Soepel, fruitig, toegankelijk en bovenal betaalbaar. Beauté du Sud is daar een sprekend voorbeeld van. Genieten!
Prijs
Prijs
Onder €10 (2)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Frankrijk (2)
Languedoc-Roussillon (2)
Pays d'Oc (1)
Show more Show less
Druif
Cabernet Sauvignon (1)
Chardonnay (1)
Syrah (1)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 2 resultaten

De Languedoc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers.

De mogelijkheden zijn er door de introductie in 1987 van de Pays d’Oc appellatie legio, met als gevolg dat het gebied voor ieder wat wils kan bieden in de vorm van karaktervolle wijnen tegen een concurrerende prijs. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Beauté du Sud biedt met zijn reeks wijnen hier een prachtig voorbeeld van.

Ook hebben de wijnmakers in de Languedoc het concept om de naam van de gebruikte druif/druiven als belangrijkste informatie op het etiket overgenomen uit de zogenoemde Nieuwe Wereld. Het grote voordeel daarvan is dat de consument een herkenningspunt heeft en een bepaald smaakpatroon kan verwachten.Deze wijnen vallen onder de noemer Languedoc en dragen in overgrote meerderheid deze herkomstaanduiding. Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen.

Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met uiteenlopende druivenrassen. Men bezit in Carcassonne een wijnbedrijf dat alle gezonde druiven uit de omgeving verwerkt in lekkere wijnen. Sinds 1998 maakt hij hier wijnen zoals de consument die het liefste drinkt. Soepel, fruitig, toegankelijk en bovenal betaalbaar. Beauté du Sud is daar een goed voorbeeld van.