Baglio Di Pianetto

De eerste twintig jaar van Baglio di Pianetto vertellen het verhaal van een grote en succesvolle zoektocht. In de twee landgoederen van Santa Cristina Gela en Val di Noto vervulde Conte Paolo Marzotto zijn droom om wijnen te produceren die in staat zijn om twee verschillende en unieke Siciliaanse terroirs tot uitdrukking te brengen, waarbij alle kennis van het wijnmaken van de grote Franse kastelen werd toegepast: een wijn van hoge kwaliteit productie die de perfecte balans vindt tussen traditie en innovatie. Lees het verhaal door van hun wijnen te genieten.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Pianetto Estate ligt in de gemeente Santa Cristina Gela, in het noordwesten van Sicilië in de buurt van Palermo. Stevig verankerd op een hoogte van ca. 650 meter. Het huis van Baglio di Pianetto. Hier kon Eigenaar en wijnmaker graaf Paolo Marzotto zijn oenologisch onderzoek  voortzetten en uitvoeren. De wijngaarden, goed geventileerd met een hoge temperatuur tussen dag en nacht, bieden bovendien het ideale klimaat.  De bodemsamenstelling zorgt voor om wijnen met een grote aromatische complexiteit te creëren. Een wijnbouw op hoge heuvels, omringd door bergbossen, bekkens en kleine open plekken.  Gelegen in het hart van de DOC van Monreale. Kortom, hier is de thuisbasis van een kostbare en hoog aangeschreven interactie tussen wijnstokken en terroir.

HET TERROIR

Op de top van de heuvel groeit een majestueuze en oude eik. In het voorjaar is de kleurrijke schittering van de eerste bloesems een spektakel van de natuur. Het landgoed van Contrada Pianetto (Santa Cristina Gela), is een echte caleidoscoop van microklimatologische omstandigheden: blootstelling, hoogte, atmosferisch temperatuurbereik en sterke ventilatie komen bovendien allemaal samen om het kostbare samenspel tussen plant en bodem te creëren dat onze wijnen hun frisheid geeft, complexiteit, elegantie en een lange levensduur. Concluderend is de microkosmos van het landgoed de droom van een perfecte wijngaard die uitkomt, een plek waar internationale variëteiten groeien naast de inboorlingen van Sicilië: Merlot en Cabernet Sauvignon, Grillo en Catarratto, Baglio di Pianetto verenigt alle belangrijke elementen van de hedendaagse hoogwaardige wijnbouw.
Olijfolie en een kleine tarweoogst completeren bovendien het productiegamma van een bedrijf dat ervoor heeft gekozen om volledig biologisch te telen.

error: