Azienda Agricola Alturis

Altùris staat al drie generaties lang symbool voor uitstekende producenten in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal “Altùris” genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van hele speciale wijnen, welke alle geuren en aroma’s van onze lokale druiven vertegenwoordigen.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Sauvignon Blanc (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
12,5 (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Noord-Italië, dat vaak beter bekend staat om zijn rode variëteiten, heeft een natuurlijk ook vele heerlijke en drinkbare witte wijnen. Noord-Italiaanse wijnen kennen is de invloeden kennen van de wijnen van de landen die aan Italië grenzen. Azienda Agricola Alturis is een perfect voorbeeld hiervan.

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en aan de grens met Oostenrijk en Slovenië. Daar profiteren de wijnstokken van Azienda Agricola Alturis dan ook van dit unieke microklimaat. De Julische Alpen beschermt hen tegen de koude wind van het noorden. Dit terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie. zij staan al drie generaties lang symbool staat voor uitstekende producenten in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal “Altùris” genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, toonaangevend voor alle geuren en aroma’s van onze lokale druiven.

De vinificatiekelder bevindt zich in het uitlopersgebied in de buurt van Cividale del Friuli, het oude Forum Romanum Julii.
De wijngaarden van het bedrijf strekken zich uit over een complexe geometrie van deels vlak en deels heuvelachtig terrein.
Bij de productie overheersen witte wijnen (70%) in vergelijking met rode wijnen (30%): dit aandeel weerspiegelt de geschiedenis en de roeping van het wijnmaken van Friuli, dat altijd een land van grote witte wijnen is geweest.

error: