☰ MENU
Menu

(Vol)zoete & Fruitige Dessertwijn

Dessertwijnen die (vol)zoet zijn gaan geweldig samen met veel verschillende desserts. Je zult merken dat als je zoet met zoet paart, het geheel minder zoet gaat lijken. Lees hier onder meer over dit smaakprofiel.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Rijke, Verleidelijke Zoetheid

Wijnen in dit smaakprofiel worden gekenmerkt door een uitbundige, verleidelijke zoetheid. In plaats van subtiele, gedoseerde suikers, overheersen hier volrijpe, intense fruittonen. De mondvulling is rond en romig, met een fluweelzachte textuur. Het smaakpalet varieert van rijp rood fruit zoals kersen, pruimen en bessen tot tropische vruchten als mango, banaan en honing. Deze dessertwijnen hebben vaak een hoger alcoholpercentage, wat bijdraagt aan de volle, complexe smaakbeleving.

Voorbeelden van (Vol)zoete & Fruitige Dessertwijn

Tot de typerende vertegenwoordigers van dit (vol)zoete, fruitige dessertwijnprofiel behoren onder andere:
Jonge Ruby Port uit de Douro vallei, Portugal
Dulce Primitivo uit Puglia, Italië
Volzoete Moscato, Italië
• Pedro Ximénez Sherry uit Jerez, Spanje
• Vin Doux Naturel zoals Muscat de Rivesaltes uit de Languedoc
• Recioto della Valpolicella uit de Veneto, Italië

Een aantal van deze dessertwijnen worden gemaakt van ingedroogde of laat-geoogste druiven, wat de intense zoete smaak en concentratie verklaart. Ook vallen een aantal versterkte wijnen onder dit smaakprofiel.

Verleidelijke Spijscombinaties

De (vol)zoete & fruitige dessertwijn uit dit profiel zijn de ultieme afsluiter van een culinaire beleving. Ze vormen een prachtige match bij gebak en taarten met rood fruit of tropisch fruit, chocoladegerechten en kaasplateaus met gedroogd fruit. Ook bij foie gras, crème brûlée en bitterzoete desserts komen ze goed tot hun recht. Door hun complexiteit en concentratie kunnen ze zelfs op zichzelf gedronken worden als afsluiter of digestief, of als begeleider van luxe sigaren. De intense zoetheid en fruitigheid maken deze wijnen tevens een veelzijdige keuze voor zomerse cocktails en aperitivo’s.