☰ MENU
Menu

Marco Porello Moscato d’Asti

2023

Jaar:

Land:

Druif:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 10,95

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Super elegante Moscato d’Asti

Meloen, perzik, honing, citrus en witte bloesem. Allemaal ondersteund door een heerlijke lichte bruis. De Marco Porello Moscato d’Asti is een verrukkelijke mousserende wijn met een zoetje en delicate bubbels. Deze charmante wijn uit het hart van de Langhe, Piemonte in Noord-Italië heeft expressieve aroma’s van witte druiven, sappige nectarines en delicate bloemen. De Muscat-druiven zorgen voor een karakteristieke geurenpallet dat typerend is voor deze druif en de traditionele Italiaanse wijnstijl. Met zijn lichte alcoholpercentage van 5% is deze sprankelende wijn perfect als aperitief of bij zoete verwennerijen zoals ijsdesserts of fruit-crumbles.

Lekker! Balance is Key!!

In het glas heeft de Marco Porello Moscato d’Asti een citroengele kleur met subtiele groene reflecties. De smaak heeft een perfecte balans tussen natuurlijke zoetheid en verfrissende zuren. Tropisch fruit domineert het smaakpalet, ondersteund door de zachte mousse die dit juist zo spannend maakt. Deze leuke mousserende wijn is een top begeleider van desserts met vers fruit. Hij schittert vooral bij verse aardbeien en komt prachtig tot zijn recht bij abrikozen- of mangotaart. De natuurlijke zoetheid van 130-140 gram restsuiker per liter wordt elegant gedragen door de levendige structuur en de zuren.

Vinificatie en terroir

Marco Porello’s wijngaarden liggen verspreid over de steile hellingen rondom het pittoreske Calosso in Piemonte. De bodem, rijk aan klei en kalk, geeft de wijnen hun karakteristieke mineraliteit. Alle druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De vinificatie gebeurt met grote precisie, beginnend met een koude schilweking van vier tot vijf dagen bij 10 graden. De daaropvolgende alcoholische vergisting duurt veertien dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 15 graden. De alcoholische gisting wordt vroegtijdig gestopt voordat alle suikers tot alcohol zijn gemaakt. Dit zorgt voor een lager alcoholpercentage en een natuurlijk suikergehalte. Ook blijven de bubbels die vrijkomen tijdens dit proces zo mooi bewaard, wat zorgt voor een licht mousserende wijn. Dit proces heet zelfs de ‘Asti Methode’!

Marco Porello in Noord-Italië

Het wijnhuis Marco Porello staat bekend om zijn brede scala aan wijnen die de rijkdom van Noord-Italië weerspiegelen en zijn hoge kwaliteit wijnen. Van elegante Nebbiolo rosé tot verfijnde Arneis, elk type druif krijgt dezelfde toegewijde aandacht. Deze Moscato d’Asti toont de expertise van het huis in het maken van lichtvoetige, aromatische wijnen. Het is een perfecte expressie van wat de regio te bieden heeft, gemaakt met respect voor traditie en oog voor kwaliteit. Schenk de wijn op 8-10 graden Celsius om zijn verfrissende karakter optimaal tot zijn recht te laten komen.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.