☰ MENU
Menu

Vignamato

De familie Ceci heeft, dankzij de jeugdige energie van kinderen Alessandra, Andrea en Francesco, het merk Vignamato naar het hoogst mogelijke niveau getild, en nog hoger, en oogstte steeds meer bijval en onderscheidingen op internationale markten.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Eind jaren veertig kocht Umberto Ceci een klein stuk grond in S. Paolo di Jesi, in een gehucht genaamd Battinebbia. Dit was gewijd aan de teelt van Verdicchio-druiven. In het begin van de jaren vijftig is uiteindelijk  het land toegewezen aan Amato en zijn vrouw Maria. Enthousiaste telers die hun wijnen begonnen te produceren en verkopen vanuit de boerderij op het landgoed.

Hun ervaring en passie voor hun wijngaard, zorgvuldig verzorgd om de kwaliteit van de druiven te garanderen, trokken hun zoon Maurizio en zijn vrouw Serenella naar het project. Men had de overtuiging dat men verandering moet omarmen als een bedrijf wil groeien en verbeteren. Men ontwikkelde daarom in 1992 een nieuw project: “Vignamato”. Met andere woorden “de Amato-wijnstok”. Een symbool van onze liefde voor dit avontuur en de wereld van wijn.

Het merk bereikte zeer snel superieure niveaus van uitmuntendheid.  De voorbeeldige formule die het beste van traditie combineert met de nieuwste technologie. Met behulp van geavanceerde apparatuur, innovatieve technologieën en duurzame landbouwtechnieken heeft het landgoed van Vignamato, nu ook een ‘leerboerderij’, een productlijn ontwikkeld die bekend staat om hun uitmuntendheid. Dit ook  zonder ooit hun oorsprong en de sterke band met de tradities van het verleden te verloochenen.

De familie Ceci heeft, dankzij de jeugdige energie van kinderen Alessandra, Andrea en Francesco, het merk Vignamato naar het hoogst mogelijke niveau getild.  Het oogst ook  steeds meer bijval en onderscheidingen op internationale markten.