Tenuta Friggiali

Italië staat bekend om het maken van fantastische, klassieke wijnen waar je keer op keer naar blijft verlangen. Geraffineerde wijnen met unieke smaken die alleen in Italië te onderscheiden zijn en bekend staan om hun kwaliteit. De wijnen van Tenuta Friggiali zijn hiervan een prachtig voorbeeld.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

In het hart van Montalcino ligt het hoofdkantoor van Tenuta Friggiali. Hier vinden we een wereldberoemde wijnmakerij. In het land van Siena, midden in het maanlandschap van de Arbia-vallei en de wilde en zonnige vallei van de Orcia-vallei. Daar liggen de wijngaarden van Brunello di Montalcino, een van de grootste wijnen ter wereld.

De familie Peluso Centolani is eigenaar van het bedrijf met dezelfde naam.  Zij bezit twee grote productiebedrijven in Montalcino, de Tenuta Friggiali. Hier zijn dan ook de wijnmakerij en het administratieve centrum gevestigd. De andere is Tenuta Pietranera, ook geen onbekende.

De wijnen zijn afkomstig van de wijngaarden van het gelijknamige gebied aan de zuidwestelijke kant van de Montalcino-heuvel. Zij drukken de kenmerken uit van het terroir.  De Brunello di Montalcino  is in feite zeker een traditionele Brunello, bijvoorbeeld geschikt voor langdurige veroudering.  Hij kenmerkt zich door een elegant boeket van bessen, lang en omhullend. Met een uitstekende tanninestructuur heeft deze Brunello zeker een volle evenals een zachte textuur.  In zijn smaak drukt hij onder meer de minerale hints uit die typisch zijn voor zijn terroir, waaraan na verloop van tijd tonen van ceder en tabak bijkomen.

De wijnen van Tenuta Friggiali zijn daarom kostbaar en elegant. Bovendien uitgedrukt door hun etiketten. Gestileerd in ons label in goud op een zwarte achtergrond voor Brunello, in zilver op een blauwe achtergrond voor de Rosso.