Réunis de Cébazan

De wijnen van Producteurs Réunis de Cébazan worden op de markt gebracht onder de naam Duo des Mers. De naam ‘Duo des Mers’ is geïnspireerd op de twee verschillende herkomstgebieden waar de druiven voor deze wijn vandaan komen. Hierbij zijn de ‘Mers’ de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Een frisse zeebries waait ook heerlijk uit het glas.
Prijs
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Frankrijk (1)
Languedoc-Roussillon (1)
Show more Show less
Druif
Sauvignon Blanc (1)
Viognier (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
11,5% (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

De Producteurs Réunis de Cébazan uit de buurt van Béziers werken volgens de modernste internationale teeltmethodes. Daarbij produceert een bewezen team van oenologen wijnen volgens strikte kwaliteitsnormen. De coöperatie heeft geweldige locaties, waarvan sommige zijn beplant met oude wijnstokken. De focus ligt op ongecompliceerd drinkplezier. Dat is dan ook precies wat de wijnen uit de Languedoc garanderen. Perfect vakmanschap, een overtuigende prijs-kwaliteit verhouding, uitzonderlijke uitrusting. Dat is waar de Producteurs Réunis de Cébazan uit de buurt van Béziers mee werken. Zij volgen de modernste, internationale teeltmethodes. daarnaast ook een bewezen team van oenologen produceert wijnen volgens strikte kwaliteitsnormen.


De coöperatie heeft geweldige locaties, waarvan sommige zijn beplant met oude wijnstokken. De focus ligt op ongecompliceerd drinkplezier. En dat is precies wat de rassenwijnen uit de Languedoc garanderen. Perfect vakmanschap, een overtuigende prijs / prestatie-verhouding, uitzonderlijke uitrusting – dat is waar de Producteurs Réunis Cébazan voor staan. De wijnmaakster Marilyn Lasserre brengt al haar kennis en ervaring in de coöperatie. Ze werkte onder andere ook voor bekende wijnmakerijen in Spanje en Australië.


Duo des Mers is een wijn van de Producteurs Réunis Cébazan waarvan de druiven afkomstig zijn van twee verschillende gebieden in Frankrijk.


De Sauvignon Blanc staat aangeplant in het relatief koele Gascogne. Dit gebied ligt onder invloed van de verkoelende oceaanwind. De Viognier bevindt zich in de Languedoc en staat onder invloed van de warmere Middellandse Zee.


De Sauvignon Blanc geeft de wijn frisheid, terwijl de Viognier volle rijpe tonen geeft. Het samenstellen van een wijn uit twee verschillende gebieden heeft in Frankrijk, vanwege strenge regelgeving, tot gevolg dat de wijn gedeclasseerd moet worden tot een landwijn: Vin de France.