Poggiobello

Toen Genagricola in 1974 Azienda Agricola Poggiobello verwierf, besloegen de wijngaarden een kleine oppervlakte van slechts 12 hectare. Dit gebied wordt internationaal erkend als een van Italië’s beste voor de productie van witte wijn en het buitengewone potentieel ervan bleek een drijvende kracht achter de beslissing om in deze wijngaarden te investeren.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Wijngoed “with a view”.

Eenmaal aangekomen op de top van de heuvel waar het bedrijf is gevestigd, is het gemakkelijk te raden waar de naam Poggiobello vandaan komt. Je kijkt uit op de 90 hectare aan keurige wijngaarden die zijn gerangschikt op terrassen welke in zuidelijke richting naar de zee lopen. Friuli is dan ook  altijd beschouwd als een “uitverkoren” territorium voor de productie van witte wijnen. De Colli Orientali vertegenwoordigen een van de topbenamingen van de regionale productie. Op deze heuvels is de wijnbouw een eeuwenoude traditie.  Een traditie die zichzelf bovendien continu heeft kunnen vernieuwen om wijnen van absolute topkwaliteit te produceren. Poggiobello drukt zijn potentieel uit door wijnen te produceren met een uitgesproken typisch karakter. Samen met moderne technologieën, maar met als laatste het meest absolute respect voor de typiciteit van de Friuli streek

Grootste wijnmakerij van Colli Orientali

Genagricola de Poggiobello Agricultural Company in 1974 verwierf, strekten de wijngaarden zich uit over een oppervlakte van 12 hectare. Het buitengewone potentieel van dit gebied, dat uitstekende druiven kan leveren, was de belangrijkste stimulans om in de wijngaarden te investeren. Oa. Daarna een periode van geleidelijke verwerving van extra percelen.  Tegenwoordig – de grootste wijnmakerij – op één perceel – van de Colli Orientali del Friuli. Een bedrijfsoppervlakte van 110 hectare, waarvan 90 beplant met wijngaarden. De inheemse rassen zoals Ribolla Gialla, Friulano, Refosco, Verduzzo en Picolit zijn de belangrijkste internationale druivensoorten.

Alle wijnen van het bedrijf zijn gemaakt van enkele druivensoorten. Dit om ervoor te zorgen dat elke variëteit zijn meest typische kenmerken onthult. Voor dit doel vinden alle vinificaties uitsluitend plaats in staal. Daarentegen exclusief voor rode wijnen en passitowijnen (en alleen in de verfijningsfase) kan er een korte verblijf op  hout zijn. Meestal nuttig om de meer gestructureerde tannines te verzachten en zachtheid te geven.