Pirovano

In 1995 investeerde de “Cantine Pirovano” in de aankoop van wijngaarden in Oltrepò Pavese, De naam van deze plek is “Terre Bentivoglio”, wat betekent – hou van het land -. Dit werd dan ook de naam van hun overkoepelende moederbedrijf. En wij houden dan weer op onze beurt van hun wijnen! Aan u om ze te gaan proeven om het cirkeltje rond te maken.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Pirovano is een onderdeel van het moederbedrijf Terre Bentivoglio. Echter Terre Bentivoglio brengt ook weer wijnen onder een andere merknaam op de markt. Oa. onze wijnen van Casa Coller zijn hier een voorbeeld van. Daarom gaan we hier even een licht werpen op het moeder bedrijf.

Het woord “Terre”  benadrukt de omvang van het landgoed. Met al zijn wijngaarden en het respect voor die onaangetaste plaatsen. Het tweede deel van de naam “Bentivoglio” verwijst naar de oprechte liefde voor het land en voor de wijnboeren die de vruchten van hun werk koesteren. Ze zorgen er dan ook voor dat ze wijn produceren die aan hoge kwaliteitsnormen voldoet.

De boerderij Terre Bentivoglio strekt zich uit over 90 hectare in de heuvels van de Oltrepo Pavese. In de gemeente Santa Giuletta, op de grens tussen Broni en Casteggio, in eigendom van de familie Pirovano. Het landschap van dit oude gebied kenmerkt zich door talrijke wijnstokken die de zon oplicht en ze in gouden heuvels verandert. Ze zijn dan ook het meest waardevolle erfgoed van de boerderij Terre Bentivogli. De uitstekende expositie en samenstelling van de grond maken de teelt van Barbera, Bonarda en Pinot Nero perfect mogelijk. Na de oogst geven de meest geavanceerde technieken voor het maken van wijn de beste persoonlijkheid en uitmuntendheid aan wijn.

Vandaag maakt het bedrijf een innovatiegolf.  Ingrijpende veranderingen en buitengewone verbeteringen in het niveau van de wijnkwaliteit heeft gebracht, met de nadruk op diversificatie van goederen. De beperkte productie benadrukt de vastberadenheid om op een strikt selectieve manier te werk te gaan, om het eindproduct al die specifieke kenmerken te bieden die typisch zijn voor een gerenommeerd gebied en een succesvol bedrijf.