Mora & Memo

Het wijngoed Mora & Memo ligt op het zuidoostelijke gedeelte van dit boeiende eiland. Het ligt even een kleine 30 km van de kust op een hoogte van ruim 200 meter. Canonnau is de meest aangeplante druif. De namen van de wijnen benadrukken hun jonge, frisse en gezellige stijl, terwijl ze toch sterk verbonden blijven met de traditionele wijnbouw methodes
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Sardegna (Sardinië) (1)
Cannonau di Sardegna (1)
Show more Show less
Druif
Cannonau (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Mora & Memo is Elisabetta Pala. zij,die een jonge, dynamische kelder heeft gecreëerd met solide wortels die verband houden met de geschiedenis van een van de grote families van Sardijnse wijn. Elisabetta erft de passie voor wijnbouw van grootvader Salvatore en vader Mario. De afgelopen jaren heeft zij haar eigen idee ontwikkeld, een persoonlijke intuïtie van wat ze uit de wijngaard zou willen halen.  Misschien wel de droom van iedere wijnmaker: een wijn die daarop lijkt. In 2011 startte ze het Mora & Memo-project. Binnenin, gerijpt tot in elk detail, is er Elisabetta’s hele visie op wijn. Een wereld die traditioneel nog mannelijk is, vooral op Sardinië.  Daar waar maar weinig vrouwen de leiding hebben over wijnmakerijen. Een wereld die Elizabeth wil innoveren.  Met het behoud van de herinnering, met de vasthoudendheid en gevoeligheid die het onderscheidt.

Sardinië

Elizabeth omschrijft de eilandbewoners van Sardinië als trots maar gereserveerd en sober. Over de Sardische wijngaarden waait een constante wind die geuren van over het hele Middellandse Zeegebied meebrengt, maar vooral het zout van de zee. Op een hoogte van ca. 240 meter boven zeeniveau groeien de belangrijkste druivenrassen van Sardinië: cannonau vermentino en monica, maar ook internationale bekende rassen als cabernet sauvignon en sauvignon blanc.

De geïsoleerde ligging, de geschikte bodems van kalkleem en zand en het uitstekende klimaat hebben Sardinië in de loop van de tijd een eigen wijncultuur laten ontwikkelen. Maar niet overal kreeg de plaatselijke bevolking voet aan de grond. De 37 hectare wijngaarden bij Senorbì bijvoorbeeld, waar Mora & Memo nu haar zetel heeft, waren tot 2011 in handen van een adellijke Toscaanse familie. Toen pas zagen lokale wijnmakers kans om ze over te nemen.  Om de productie volledig zelf in de hand te nemen.

De kalkleem- en zandbodem, de hoogte en de zeekoeling worden door wijnmaker Elisabetta Pala zorgvuldig tot elegante wijnen omgetoverd. In de wijngaarden wordt volledig biologisch gewerkt. Mora & Memo legt zich nadrukkelijk toe op het maken van slechts enkele wijnen. Deze zijn bovendien allen gebotteld in mooie, bijzondere flessen.