Mezzacorona

Een beetje een naam met een vervelende bijsmaak maar hun wijnen smaken juist uitstekend. Mezzacorona biedt aan de eindconsument 100% single-cépagewijnen die worden gekenmerkt door alle levendige elegantie, knapperigheid en een navolgbare zuiverheid die typisch zijn voor de Italiaanse Dolomieten.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

Het Mezzacorona wijnhuis kennen we o.a van hun heerlijke knisper-knasper sappige wijnen als bijvoorbeeld hun super frisrijpe Pinot Grigio en rode Lagrein uit ons assortiment. Wijnen die het altijd goed doen. Het is gewoon gebottelde Alpen berglucht.

Mezzacorona ligt aan de voet van de majestueuze Italiaanse Dolomieten. De wijngaarden met het pergola-trellising systeem, lopen van het Gardameer tot aan de uitlopers van de torenhoge Dolomieten. Een frisse en wilde bries waait uit de meer dan 400 meren en talloze gletsjers van de omliggende bergen, met een piek van meer dan 9.000 voet.
Dankzij een spectrum van microklimaten, variërend van mediterraan en alpine, en profiteert van meer dan een eeuw wijnbereidingservaring. Mezzacorona plantte druivenrassen in de zones die het best waren afgestemd op de behoeften van elke variëteit. Hierdoor tonen ze hun terroir aroma’s en smaken uitstekend

Door middel van ultramoderne faciliteiten en moderne wijnbereidingstechnieken biedt Mezzacorona aan de eindconsument 100% enkelvoudige wijnen. Wijnen die zich kenmerken door alle levendige elegantie en crispyness die typisch zijn voor de Italiaanse Dolomieten.
Pinot Grigio en Chardonnay zijn dominant in de Dolomieten. Ze staan ​​bekend om hun bloemige tonen, exotisch fruit, rijpe aroma’s en zijdezachte zachtheid in de mond. Mezzacorona is de grootste Italiaanse landgoedproducent van deze twee variëteiten.

Teroldego en Lagrein

De druiven Teroldego en Lagrein hebben ook een lange geschiedenis van teelt in de regio. Ze zijn zo gemaakt dat de variëteiten van de aroma’s van bosvruchten, bittere chocolade en geroosterde amandel behouden blijven.
Zoals de wijnmakers het hier bedoelen, zijn deze wijnen gemaakt om een ​​perfecte aanvulling te zijn op de Italiaanse en internationale keuken.
Mezzacorona krijgt dan ook constant hoge beoordelingen en staat bekend om zijn constante kwaliteit, wijnoogst na wijnoogst.

Trellis in Trentino

Trentino is een land dat rijk is aan natuurlijke schoonheid, geschiedenis, kastelen en tradities. Je vindt er Dolomitische toppen, vlaktes en terrasvormige velden waar wijndruiven worden verbouwd sinds mensenheugenis.
Hier verbouwt Mezzacorona haar wijnstokken met voornamelijk de traditionele “Trentina pergola” die is geëvolueerd uit jarenlange tradities en onderzoek naar een productieproces dat garant staat voor topkwaliteit. Bij dit druiventeeltproces is constant handwerk vereist en daarom speelt de mens de hoofdrol.
De wijngaarden van Mezzacorona zijn gemakkelijk herkenbaar omdat de pergola’s een schilderachtig golvend “golf” -patroon aan het landschap geven. Het ontwerp van het dak van onze modernste wijnmakerij herinnert aan dit onderscheidende kenmerk.

Precies, minimalistisch en netjes. Mezzacorona selecteert zorgvuldig gebieden voor de teelt van elke afzonderlijke variëteit, op basis van welk terroir de kenmerken van elke wijnstok het beste verbetert: Teroldego wordt verbouwd in de Rotaliana-vlakte, Muller Thurgau wordt verbouwd in de Valle di Cembra, Pinot en Chardonnay langs de Valle dell’Adige, Merlot en Cabernet in de Valle dei Laghi en aan het Gardameer. Elke Mezzacorona-wijn vertelt het verhaal van een land in Trentino.