Kaltern Caldaro

De wijnmakerij Cantina Kaltern, opgericht in 1906, is een van de meest historische aan het meer van Caldaro en biedt wijnen van Lagrein, Cabernet, Pinot en de uitstekende Sauvignon.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Trentino - Alto Adige (1)
Trentino (1)
Show more Show less
Druif
Pinot Nero (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
13% (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

De wijnmakerij Cantina Kaltern, opgericht in 1906, is een van de meest historische aan het meer van Caldaro. Ze biedt wijnen aan van Lagrein, Cabernet, Pinot en een uitstekende Sauvignon Blanc.

Het meer van Caldaro is een omvangrijk alpenwater in het zuidwesten van de stad Bolzano. Het water warmt natuurlijk op tijdens warme zomerdagen. Dit zorgt voor een speciaal microklimaat dat de rijping van veel verschillende druiven bevordert, zelfs laatrijpe rode variëteiten als Lagrein en Cabernet Sauvignon.

Het gebied rond het meer heeft dan ook zijn eigen appellatie. Dit is de  Kalterersee DOC, die gebruik maakt van de lokale Schiava-druif.  Zeer gewaardeerd als een lichte veelzijdige rode wijn, uitstekend als aperitief, met de lokale charcuterie, en ook bij soep en pasta . Historisch gezien is de Kellerei Kaltern-Caldaro de grootste kelder, die al in 1900 werd opgericht. Het is ook de grootste met de 1110 hectare die eigendom is van ongeveer 650 families die hun druiven naar de coöperatie sturen. De operaties zijn  goed beheerd door president Christian Sinn en door algemeen directeur Tobias Zingerle. Het maken van wijn staat al lang onder leiding van een reeks goed voorbereide en talentvolle oenologen. De nieuwste is Andreas Moser. Het grote aantal goed gemaakte en expressieve wijnen die hij jaar na jaar produceert, zijn een eerbetoon aan zijn competentie en gevoeligheid.