Graffetta

Graffetta is een wijnhuis op Sicilië van Rocca di Castagnoli uit Toscane. De eigenaar komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en maakt met een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers geweldige wijnen. Toegankelijk, elegant en voor goede prijzen.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Graffetta is een wijnhuis op Sicilië van Rocca di Castagnoli uit Toscane. Eigenaar Calogero Calì komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië. Echter verdiende zijn geldin eerste instantie in de advocatuur in Milaan. Sinds 1981 heeft hij naast Rocca di Castagnoli nog vier andere wijnbedrijven verworven, waaronder Graffetta.

Hij heeft een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers. Onder de leiding van Daniele Pagni, en in dienst om de wijnen van alle bedrijven zo te krijgen als hij het hebben wil. Het eindresultaat is altijd een toegankelijke en elegante wijn voor een fatsoenlijke prijs.

Rocca di Castagnoli is door  Graffetta overgenomen. De reden was rationeel: het geloof in de uitstekende kwaliteit van het land en de landbouwproducten van Sicilië. De tweede reden was sentimenteel: de liefde voor de geboortestreek en de schoonheid en historische charme van het gebied. Graffetta ligt op een steenworp afstand van de gemeente Ispica, grenzend aan Noto en Modica, dit is een van de meest authentieke Siciliaanse barokke stadjes.

De wijnbouwcultuur in dit zuidoostelijke deel van Sicilië dateert niettemin uit de tradities van de 18e eeuw, een periode waarin de regio in wezen een groot leengoed was van adellijke families die de landelijke gebieden van de regio voor lange periodes beheerden.

error: