Geografico

Een deskundig wijnmakersteam van Geografico maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.
Prijs
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Merlot (1)
Montepulciano (1)
Nero d'Avola (1)
Primitivo (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
14% (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

In de sublieme omgeving van de heuvels van de Chianti Classico bundelden in 1961 zeventien boeren hun krachten en kennis.  Als doel was het rijke wijnerfgoed van de regio te versterken. Zo begon de lange reis van de “Agricoltori del Chianti Geografico”. Een reis bestemd om de geschiedenis van de Toscaanse wijn te schrijven.

Dankzij een innovatieve aanpak, samengevat in de “Geografische Methode”, boekte de coöperatie vele successen.  Hierdoor blies men de lokale economie nieuw leven in. Een paar jaar na de oprichting begon “Agricoltori del Chianti Geografico” de aandacht te trekken van andere lokale wijnmakers. Zij sloten zich dan ook aan. De omzet groeide zo snel dat het in 1970 noodzakelijk was om een ​​nieuwe wijnmakerij te bouwen in Gaiole in Chianti,. In 1989 gevolgd door de wijnmakerij in San Gimignano. Aan het einde van het millennium vertegenwoordigde de coöperatie een van de meest solide wineries in Chianti, met een commercieel netwerk dat alle uithoeken van de wereld bereikte.

De onzekerheid die de markten vervolgens in de financiële jaren verlamde, deed helaas zijn werk. Om de coöperatie te ondersteunen, op het donkerste moment van haar geschiedenis, arriveerde de familie Piccini. Ze nam eerst het management over en verwierf het vervolgens definitief in 2018.

Zich bewust van het absolute prestige van Geografico, deed de familie Piccini onmiddellijk haar best om de productiefilosofie die de coöperatie bezielde onveranderd te handhaven, met respect voor haar erfenis en constante inzet om het gebied en haar boeren te verbeteren.

In navolging van het pad dat is uitgestippeld door een tienjarige traditie, stelt “Agricoltori del Chianti Geografico” wijnen voor die de ware essentie van de Chianti behouden en door elke slok de authenticiteit van deze heuvels vertellen.