Ferrari

De Ferrari Brut een “must-drink” introductie in de wereld van Trentodoc. Met deze elegante wijnen is het geen wonder dat Ferrari jaar na jaar de officiële mousserende wijn van de Emmy Awards en de F1 Races wordt genoemd!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Nee!! Niet het automerk. Dat heeft hier niets mee te maken. Maar wel een mousserende wijnen producent. Eentje die qua kwaliteit ook tot de top behoort. Het maken van wijnen van deze soort, en met een dergelijke consistentie door de jaren heen is een prestatie op zich.  En ook al een lange tijd aangezien Bruno Lunelli besloot om het bedrijf in 1952 rechtstreeks van een bepaalde Giulio Ferrari te kopen Van daaruit generatiewisselingen. Nu is het de derde generatie: Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro.

Na een bijna verplichte weg voor de hele familie, bestaande uit belangrijke studies en belangrijke ervaringen in het buitenland, staan ze nu aan het hoofd van een oenologische reus in Italië. Dit in termen van kwantiteit en kwaliteit. Heel belangrijk binnen het bedrijf alsook voor het hele ecosysteem van Trentino, is de samenwerking van meer dan 120 hectare wijngaarden in eigendom en ongeveer 600 toeleveranciers van druiven. Allemaal biologisch of in conversie , gebonden door de wijngaard om het “Ferrari-protocol” te respecteren.

Ook in de kelder is men zowel gericht op het beschermen van het milieu.  En uiteraard ook op de kwaliteit van de miljoenen flessen die men momenteel produceert door het beroemdste Italiaanse mousserende wijnhuis ter wereld. Een filosofie, zo werd gezegd, een project, een doel. Een extra vermelding is  voor  de allround gastvrijheid van Villa Margon en het aangrenzende Locanda Margon. Een restaurant met alles erop en eraan. De kers op de taart, waar je kunt genieten van wijnen, gerechten en grondgebied. Dit is wine tourism in optima forma!