Fattoria di Basciano

Fattoria di Basciano is het landgoed dat sinds begin 1900 eigendom is van de familie Masi en is een van de rijzende sterren van Rufina. De familie Masi maakt al drie generaties lang wijn in deze rustige hoek van Toscane. Tegenwoordig bewerken ze ongeveer 30 hectare en experimenteren ze ook met biodynamische en natuurlijke wijnpraktijken.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Toscana (Toscane) (1)
Chianti (1)
Show more Show less
Druif
Colorino (1)
Sangiovese (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Fattoria di Basciano is het landgoed dat sinds het begin van 1900 eigendom is van de familie Masi.

De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Het wijnhuis heet Basciano.  Fattoria di Basciano maakt met druiven uit eigen wijngaard de blends I Pini en Il Corto, beiden gerijpt in Franse barriques, zoals bij Super Tuscans gebeurt.

Het is gelegen in het hart van het Chianti Rufina-gebied, op de top van een heuvel met uitzicht op de Argomenna-vallei aan de ene kant, en de rechteroever van de Zeef rivier aan de andere kant. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel, op een zeer stenige bodem, plaatselijk bekend als “Galestro”. Het microklimaat is ideaal voor het rijpen van de druiven. Het is droog en winderig, gekenmerkt door een schaarste aan regen en een opmerkelijk scala aan dag- en nachttemperaturen in de zomer. In de afgelopen vijftien jaar is de eigenaar bezig geweest met een onderzoeksprogramma voor de hoogste kwaliteit.

Paolo Masi is alweer de 3e generatie van wijnmakers en de huidige eigenaar. Afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Florence, heeft hij de kennis en know-how om prachtige wijnen te maken. Daarbij bewaakt hij tevens de visie van zijn grootvader: mooie wijnen maken met een aantrekkelijke prijs in de lokale stijl.  Daarom wordt er hoofdzakelijk gewerkt met Sangiovese. De stijl van de wijnen is zeer verteerbaar en toegankelijk. Masi’s doel is zowel toegankelijke wijnen voor alledag te maken, als ook wijnen die de identiteit van de regio weerspiegelen. En zo lusten hem zeker graag!