Elena Walch

Elena walch speelt een leidende rol in de wijnproductie van Zuid Tirol, het wijnhuis van betekent zeldzame fijnheid, grote traditie en volle respect voor de wijnstok. En als resultaat, prachtige zuivere wijnen met een opmerkelijke schoonheid, elegantie en internationaal karakter.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

Elena Walch is eigenlijk architecte.Echter in de jaren 80, toen ze trouwde met de wijnbouwfamilie Walch in Termeno, werd wijn de belangrijkste focus van haar leven. Sindsdien heeft ze met toewijding, zelfvertrouwen en zonder compromissen doorgewerkt. Al haar ideeën over duurzaamheid zijn geïmplementeerd in de wijngaard en de wijnmakerij en haar terroir wijnen ontwikkeld.

Ze bekwaamde zich al snel een voorloper en pionier van een wijnfilosofie die veertig jaar geleden nog grotendeels nieuw was. Kwaliteit is haar leidende idee.  Het moet zonder compromis zijn nagestreefd: “Met de beste terroir wijnen hebben we de kwaliteitsnormen van de regio naar een nieuw niveau getild”, zegt ze vandaag zelfverzekerd. En dat bevestigen ook onafhankelijke experts. Zo zijn de terroirwijnen van de twee afzonderlijke wijngaarden van haar landgoedwijnmakerij – Castel Ringberg in Caldaro en Kastelaz in Termeno – zeer gerespecteerde producten. Ze hebben talloze onderscheidingen ontvangen en hun plaats hebben gevonden op de beste wijnlijsten over de hele wereld. En beide locaties zijn opgenomen in de exclusieve VIGNA-wijngaardlijst.  Hierdoor is de herkomst van single-wijngaardwijnen gegarandeerd.

De aandacht waarmee Elena Walch oogst, bewijst dat haar lineariteit in de goede richting zit. Daarnaast heeft de algemene ontwikkeling haar gelijk bewezen als het bijvoorbeeld gaat om duurzaam werken.  In de wijngaard én in de wijnkelder. “Onze bijzondere aandacht in die zin ging altijd uit naar de ondersteuning van de eigen zelfverdediging van de wijnstok”, zegt de pionier uit Termeno.

Inmiddels heeft Walch haar filosofie ook overgedragen aan de volgende generatie. Tegenwoordig runt ze samen met haar dochters Julia en Karoline de wijnmakerij van het familielandgoed.