Château Carignan

De mannen en vrouwen van Château Carignan worden gedreven door een gedeelde passie voor de aarde en de wijnstokken. Ze delen dezelfde waarden en een diepe liefde voor het vak, wat hun rol ook is. Ieder van hen draagt onze kennis, nieuwsgierigheid en talent bij om geweldige wijnen te creëren die het terroir weerspiegelen en die men graag met u deelt. Wij zeggen: neem het er van.. met een glas van Carignan
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De geschiedenis van Château Carignan is gevormd door de opeenvolgende eigenaren. Een klassiek kasteel met spitse torens en kantelen. Begroeid met adembenemende rozenstruiken – dateert reeds van 1452. Het landgoed ooit een geschenk van Karel de VII aan Jean Poton de Xaintrailles. Deze had zich namelijk aan de zijde van Jeanne d’Arc verdienstelijk had gemaakt voor het Franse koninkrijk. Het stond vroeger bekend als Château Talence werd genoemd. Het landgoed is sinds 2007 eigendom van Andy Lench.

Het kasteel produceert wijnen onder de appellatie Cadillac Côtes de Bordeaux. Gelegen in de regio Entre-deux-Mers op de hellingen die de rechteroever van de rivier de Garonne domineren, een appellatie die sinds 1973 bestaat.

Château Carignan ligt in Carignan de Bordeaux, net buiten Bordeaux. Het landgoed strekt zich uit over 150 hectare waarvan 65 hectare met wijnstokken. Wanneer u op bezoek komt, ziet u direct een prachtig modern kunstwerk evenals een prachtige rozentuin. U kunt de kelders bezoeken waarin de wijn rustig rijpt. Het komt erop neer dat Château Carignan is uitgerust met de meest moderne apparatuur

De wijnstokken zijn samengesteld uit Merlot (75%), een vroege variëteit met soepele tannines en fruitige tonen, Cabernet Sauvignon (15%), een druivensoort die structuur brengt met tonen van rode bessen, en Cabernet Franc (10%), een uitgebalanceerde variëteit met een delicaat boeket. Ze groeien in klei-kalksteen en klei-steenachtige bodems op het zuiden en zuidwesten en bereiken daardoor hun volledige potentieel in dit terroir van topkwaliteit.

Men past bij Château Carignan beredeneerde landbouwtechnieken toe, zoals de toevoeging van natuurlijke mest, het bewerken van de grond om de rij en afwisselend van jaar tot jaar om erosie te beperken. De wortels zullen hierdoor diep in de aarde graven, met de bedoeling om meer “terroir”beleving te krijgen.