Champagne Moutardier

Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de pinot meunier druif en de familie staat bekend om de onbetwiste kennis van dit druivenras. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. uitstekende prijs-kwaliteit!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 10 resultaten

Champagnehuis Jean Moutardier bevindt zich in het dorpje Le Brieul, 100 km ten oosten van Parijs. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. Voor champagne worden bij Jean Moutardier drie druivenrassen gebruikt: Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir. Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de druif Pinot Meunier.

De geschiedenis van de familie Moutardier in Le Breuil gaat eeuwen terug. In 1450 was bijvoorbeeld al een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’. Men rekent dan ook de Moutardiers tot de één van de oudste families van druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven. Simon en William zijn de derde generatie.

Jean Moutardier champagnes zijn verkrijgbaar in zes verschillendecuvées. Vijf variaties rondom de Pinot Meunier, in elegantie, knapperigheid of delicatesse. Uiteraard komen ook de druiven Chardonnay en Pinot Noir in diverse Cuvées aan bod.

De Pinot Meunier is beter geschikt voor kleiachtige grond zoals die in het dal van de Marne en is beter bestand tegen hardere weersomstandigheden. De wijnen die van deze druif zijn gemaakt, zijn soepel en fruitig en ontwikkelen zich iets sneller met het verstrijken van de tijd en geven de assemblage een ronde smaak. Het vertegenwoordigt 32% van de totale aanplant in de Champagne.