Cascina Fonda

Op het wijngoed Cascina Fonda hebben de broers Marco en Massimo Barbero zich volledig toegelegd op de verfijning van deze prachtige mousserende wijnen, die tot de absolute top behoren. Heerlijk om te serveren bij gebakjes, lichtgekleurd fruit en op room gebaseerde desserts. Een zeer aangenaam aperitief en dorstlesser op elk moment van de dag.
Prijs
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Piedmont (Piemonte) (1)
Show more Show less
Druif
Moscato (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Roeping, uitdaging en passie! Dat zijn drie essentiële aspecten voor Cascina Fonda. Roeping voor het gebied en de wijnbouw sinds 1963, het jaar waarin Secondino Barbero het bedrijf oprichtte en zijn ervaring op oenologisch gebied begon te benutten.

De uitdaging is aangegaan door  zijn zonen Massimo en Marco, die hun wijn sinds 1988 bottelen. Ze richtten zich aanvankelijk op Moscato d’Asti en sinds 1991 hebben ze al hun druivensoorten verwerkt. Tot slot gaat de passie uit naar de zoete smaak van Moscato. Deze is door de gebroeders Barbero  geproduceerd in de zoete en droge versies Moscato d’Asti en Asti Spumante (sinds 1991). Deze “zoete passie” moedigde Cascina Fonda aan om zich vooral te concentreren op Moscato.

De gebroeders Barbero maken ook andere wijnen: Dolcetto, Barbaresco en Brachetto. Hun producten worden op de markt gebracht in Italië, de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Frankrijk.

Van 1995 tot 2000 is een nieuwe kelder gebouwd volgens logistieke en moderne principes, ter ondersteuning van de verwerking van Moscato, een jonge en frisse wijn.
Massimo en Marco Barbero blijven werken om de kwaliteit te behouden die kenmerkend is voor alle wijnen die door Cascina Fonda zijn geproduceerd.