Castellani

Campo di Marzo is een wijnhuis uit Puglia wat in eigendom is van het uitstekende Toscaanse wijnhuis Castellani. De wijngaarden zijn daar dan ook diep in het zuiden van Italië gelegen. Alle know-how van het eeuwen oude wijnhuis van Patricier familie Castellini komt hier prima tot zijn recht. Campo di Marzo wordt geproduceerd volgens de modernste technieken waarbij gedurende het gehele proces de temperatuur nauwlettend wordt gevolgd en zo laag mogelijk wordt gehouden. Dit is belangrijk om het fruit in de smaak te behouden. Je vindt de wijnen in veel horeca bedrijven.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De familie Castellani is oorspronkelijk uit Florence afkomstig en maakt sinds de tijd van Dante deel uit van het stadsbestuur. De familie Castellani bezat, zoals de meeste patriciërsfamilies, land waarop ze wijn verbouwden. Om de wijnen te kunnen exporteren, heeft Alfredo Castellani in 1903 zich ingeschreven in de Kamer van Koophandel van Pisa. Het bedrijf Castellani heeft tegenwoordig meer dan 250 hectare teeltgebied in de Chianti-gebieden van de Vino Nobile di Montepulciano en in een van de meest prestigieuze kustgebieden van Toscane, de Maremma. Daarnaast ook nog eens 1000 hectare wijngaarden in Midden- en Zuid-Italië beheert door wijnmakerij Castellani. Een redelijke groei mag je dus wel zeggen.

Op het hoofdkantoor in Santa Licia met een totale opslagcapaciteit van 133.000 hectoliter.  De temperatuur- en vochtigheidsgecontroleerde rijpingskelder, met een capaciteit van 5000 hectoliter in barriques en grote houten vaten, zorgt ervoor dat men zelfs in grote hoeveelheden Castellani-wijnen kan produceren.  Elke wijnmakerij heeft zijn eigen wijnmakerij en is het dan ook mogelijk om de druiven direct te persen, te vinifïeren en op te voeden. De hoge kwaliteit van de wijnen is te danken aan het getrainde professionele team van wijngaard beheerders, oenologen en technici.

Onze Campo di Marzo wijnen worden ook gemaakt door het Italiaanse wijnhuis Castellani. De wijngaarden van dit bedrijg liggen in de hak van Italië, Puglia. Deze wijnstreek is de grootste wijnproducent van Italië waar de wijnmakers vooral rode wijn produceren. Puglia staat bekend om de volle en toegankelijke wijnen, gemaakt van met name Negroamaro, Primitivo en Sangiovese. De wijnen van Campo di Marzo zijn erg populair in Nederland. Bij een bezoek aan de horeca zult u regelmatig een wijn van hun aantreffen. En dankzij wijnen.nl lekker de wijn thuis eens uitproberen.