Borgo dei Posseri

De wijnen van de boerderij Borgo dei Posseri zijn gemaakt volgens de Trentino-traditie, maar opnieuw geïnterpreteerd volgens de huidige wijn produktie methodes. Het verleden herstellen om het een integraal onderdeel van morgen te maken. Met respect voor de aarde. Niet alleen lekker om te drinken, maar ook om samen intens van te genieten.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Sinds de Middeleeuwen heeft het huis Borgo dei Posseri het karakter als een plaats van doorgang en gastvrijheid.

Het verleden herstellen om het een integraal onderdeel van morgen te maken. Uit dit idee werd de wil van vrienden Maria Marangoni, Massimo De Alessandri en Martin Mainenti geboren om het historische boerendorp op grote hoogte nieuw leven in te blazen.

Onder de deskundige leiding van Martin is Borgo dei Posseri hierin geslaagd. Ze hebben zich te gevestigd als een  uitmuntende wijnproducent. Maria’s passie heeft het bovendien mogelijk gemaakt om de oorspronkelijke geest van gastvrijheid te doen ontwaken en het om te vormen tot een unieke locatie.

Hun wijnstokken zijn geteeld met het leisysteem en Guyot-snoei. De geselecteerde wijnstokken zijn: Müller Thurgau, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Gewurztraminer. Met name de klimatologische omstandigheden van de locatie zorgen ervoor dat de witte wijnstokken uitstekende niveaus van finesse en persistentie uitdrukken.

De boerderij is in totaal zo’n 230 hectare groot. Hierop zijn wijngaarden (21 Ha) afgewisseld door bossen, grasvelden en weilanden. De velden, die gebruikte men ooit voor alpenweiden. Ze zijn sinds 2000 omgevormd tot wijngaarden. Men maakt gebruik van de nieuwste wijnbouwtechnologieën. Hierbij probeert men  zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Er is ook veel aandacht besteed aan de selectie van jonge wijnstokken.  Deze zijn afkomstig van de beste kwekerijen van Europa, met als doel dan ook fijne wijnen te produceren met een goed gedefinieerd karakter.