Borgo dei Posseri

De wijnen van de boerderij Borgo dei Posseri zijn gemaakt volgens de Trentino-traditie, maar opnieuw geïnterpreteerd volgens de huidige wijn produktie methodes. Het verleden herstellen om het een integraal onderdeel van morgen te maken. Met respect voor de aarde. Niet alleen lekker om te drinken, maar ook om samen intens van te genieten.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (2)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Trentino-Alto Adige (1)
Alto Adige (1)
Trentino - Alto Adige (1)
Show more Show less
Druif
Pinot Nero (1)
Sauvignon Blanc (1)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 2 resultaten

Sinds de Middeleeuwen heeft het huis Borgo dei Posseri het karakter als een plaats van doorgang en gastvrijheid.

Het verleden herstellen om het een integraal onderdeel van morgen te maken. Uit dit idee werd de wil van vrienden Maria Marangoni, Massimo De Alessandri en Martin Mainenti geboren om het historische boerendorp op grote hoogte nieuw leven in te blazen.

Onder de deskundige leiding van Martin is Borgo dei Posseri hierin geslaagd. Ze hebben zich te gevestigd als een  uitmuntende wijnproducent. Maria’s passie heeft het bovendien mogelijk gemaakt om de oorspronkelijke geest van gastvrijheid te doen ontwaken en het om te vormen tot een unieke locatie.

Hun wijnstokken zijn geteeld met het leisysteem en Guyot-snoei. De geselecteerde wijnstokken zijn: Müller Thurgau, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Gewurztraminer. Met name de klimatologische omstandigheden van de locatie zorgen ervoor dat de witte wijnstokken uitstekende niveaus van finesse en persistentie uitdrukken.

De boerderij is in totaal zo’n 230 hectare groot. Hierop zijn wijngaarden (21 Ha) afgewisseld door bossen, grasvelden en weilanden. De velden, die gebruikte men ooit voor alpenweiden. Ze zijn sinds 2000 omgevormd tot wijngaarden. Men maakt gebruik van de nieuwste wijnbouwtechnologieën. Hierbij probeert men  zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Er is ook veel aandacht besteed aan de selectie van jonge wijnstokken.  Deze zijn afkomstig van de beste kwekerijen van Europa, met als doel dan ook fijne wijnen te produceren met een goed gedefinieerd karakter.