Beni di Batasiolo

Beni Di Batasiolo ! Het allerbeste kent geen grenzen. De naam Dogliani van de eigenaren is al eeuwenlang een naam die synoniem staat voor de beste wijnen van Barolo uit de Piemonte. en als de familienaam van een van de beroemdste van Piemonte.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Beni di Batasiolo is het verhaal van de familie Dogliani. De familie leeft al vijf generaties lang in de wijnwereld in het Italiaanse district Langhe. De wijngaarden hiervan hebben enorm bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen.

Het gebied van schuinvallende licht en gesluierde nevels. Hier heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van deze velden meegemaakt.  Gedurende de afgelopen vijftig jaar zelfs misschien meer transformaties dan in de eeuwen ervoor.

In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij.  Beroemd al met zijn zeven cru’s (wijngaarden)  in de internationaal bekende zone van Barolo voor het verbouwen van de beroemde Nebbiolo druif.

De wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het suggestieve landschap van zachte, glooiende heuvels en ordelijke wijngaarden.

De wijnstokken gedijen goed. De tegenwoordig negen, kostbare wijngaarden, die door hun bijzondere oriëntatie, de vorm van de heuvels en de grondsoort  de ideale omstandigheden creëren voor het produceren van nobele, elegante maar ook natuurlijk zeer krachtige Barolo wijnen van Beni di Batasiolo.

Onder deze zijn Cerequio, Bussia, Brunate, Briccolina en Boscareto de “cru”s die de meest uitstekende en meest gewaardeerde Barolo produceert. In harmonie met het land laat de natuur haar essentie zien. Alsook voldoende ruimte te geven aan de wijnstokken en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de wijn altijd voor de kwantiteit gaat.

Dit is de ervaring die de wijnen uit de Barolo de wereld altijd hebben geboden.  En zeker zullen blijven doen!

error: