Beaurempart

Beaurempart maakt een heerlijk frisse witte Côtes de Gascogne . Een wijn die altijd reuze populair bij ons is geweest en nog steeds is! Sappig fris recht-door-zee wit voor een hele goede prijs. Beaurempart is er ook voor rood. Ze maken er gulle en stevige wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De Côtes de Gascogne is al sinds mensenheugenis in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Er is een gunstig klimaat en de ligging van de wijngaarden van Beaurempart in combinatie met soepele wetgeving binnen de appellatie. Men heeft de goede tools om heerlijke en prachtige wijnen te maken voor een goede prijs.

Het productiegebied van de Gascogne, gelegen in de regio Midi-Pyrénées, staat bekend om zijn groene landschap afgewisseld met kleine pittoreske dorpjes. Net als de Languedoc is het sinds de Romeinse tijd een thuis voor wijnbouw. Hier is het klimaat meer continentaal dankzij de invloed van de Atlantische Oceaan.

Er zijn twee verschillende soorten terroirs te onderscheiden. Nabij de kust is de bodem zanderig en er valt veel regen, terwijl het oosten warme en droge zomers heeft met kleikalkbodems. Colombard & Ugni Blanc zijn de meest bekende soorten die in het gebied worden aangeplant, hoewel veel verschillende soorten hun plaats vinden tussen de verschillende terroirs.

Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen. Hierdoor kan men wijnen maken die voor ieder aantrekkelijk is. Ook bekende blauwe druiven als cabernet sauvignon en merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en stevige wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

De wijnen van Beaurempart zijn geproduceerd door het overkoepelende bedrijf LGI uit Carcassonne. Gezegend door met locatie, in het hart van de Languedoc, werkt men in een van ‘s werelds grootste wijn producerende regio’s. Het is een fantastisch wijnlaboratorium. Een verbazingwekkende diversiteit aan klimaten, terroirs en druivenproducenten die een hele reeks lokale tot internationale druivensoorten aanbieden. Maar ook van traditionele tot moderne wijnbereidingstechnieken. Door de jaren heen heeft het team van LGI met de wijnen van Beaurempart een topprestatie geleverd.

error: