Azienda Agricola Col di Bacche

De boerderij Col di Bacche werd in 1998 opgericht in Cupi, in het hart van de Morellino di Scansano DOCG. De productie van het bedrijf is vooral gericht op de creatie van vijf verschillende soorten rode wijn. Ongetwijfeld moet het feit worden vermeld dat de oogst volledig met de hand wordt gedaan met respect voor de natuur en haar ritme
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

De wijnmakerij Azienda Agricola Col di Bacche van Franca Buzzegoli en Alberto Carnassoli werd opgericht in 1998 in Cupi – gemeente Magliano in Toscana. Gelegen in het hart van de DOCG Morellino di Scansano, met op Sangiovese gebaseerde wijnen.

De naam is geïnspireerd op het oorspronkelijke uiterlijk van de heuvel.  Voordat de wijnstokken werden geplant, stond deze heuvel vol met bramen en mirtestruiken. Want nu zijn het allemaal perfecte wijngaarden.

Biologisch

De weg die Col di Bacche kiest, is die van het creëren van hoogwaardige producten op biologische basis. Hierbij heeft  de kracht en de frisheid van de wijnen de overhand.

De wijngaarden liggen op de heuvels met uitzicht op het natuurpark Maremma. Op een hoogte variërend tussen 150 en 250 m boven zeeniveau. en blootgesteld aan S / SW; de wijnen bottelt men  ook daar.

Alles in de wijngaarden is handmatig uitgevoerd, waarbij men maximaal waarde te geven probeert te geven aan de kenmerken van de wijnstokken en het terroir van dit deel van de Maremma.

Het bedrijf strekt zich uit over ongeveer 13 hectare op een heuvel op het zuiden, zuidwesten, aan de rand van het natuurpark Maremma.

De bodems zijn van kalkhoudende oorsprong, voornamelijk zanderig. De wijngaarden liggen op een hoogte variërend van 150 m. tot 260 meter. boven zeeniveau met een plantdichtheid van ongeveer 5.300 planten per hectare.

De bedrijfskeuzes zijn vanaf het begin dan ook gebaseerd op de realisatie van Morellino di Scansano, aangezien het bedrijf is gevestigd in een van de meest geschikte gebieden voor de productie van Morellino, met meer dan 8 ha wijngaarden, terwijl het resterende deel ze zijn geplant Merlot en Cabernet Sauvignon, Syrah en Vermentino voor de productie van IGT Toscaanse Maremma.

De oogst gebeurt volledig met de hand.  Met respect voor de rijpingstijden van de verschillende kwaliteiten van de druiven die in het bedrijf aanwezig zijn. In de kelder vergist men,de op deze manier,  geselecteerde druiven in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De rijping van de meest prestigieuze wijnen vindt plaats in Franse eikenhouten barriques en Toscaanse eikenhouten vaten. Daarna gevolgd door ongeveer zes maanden flesrijping.

error: