Zensa

Zensa is het wijnmerk van Orion Wines, opgericht in 2010, is het resultaat van een eenvoudige maar verbluffende synergie tussen drie mensen: Alessandro Michelon, Luca Pomaro, en Elena Ciurletti. Samen brengen ze intrigerende, innovatieve en heerlijke wijnen op de internationale markten door traditie, innovatie en vooral een echte passie voor wijnen te combineren. Alle wijnen van Zensa zijn biologisch gemaakt en gegerandeerd veganistisch.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Zensa, uitgesproken als ‘senza’, betekent in de Italiaanse definitie ‘zonder’.

Het is een verwijzing naar hun wijnbouwfilosofie en -praktijken. Deze zijn volledig biologisch zijn en gericht.  En ook op een zo min mogelijk menselijke tussenkomst. Het team van Zensa richt zich op het gebruik van biologische en inheemse druiven. Allen afkomstig uit Trapani en Puglia zoals Primitivo, Nero D’Avola en Fiano.

De druiven zijn geselecteerd uit laagproductieve, volledig biologische wijngaarden, die rijk zijn aan wilde flora en fauna die de behoefte aan chemische pesticiden of insecticiden vervangen. De wijnmakerij houdt vast aan het motto ‘groen in de teelt en vriendelijk in de productie’ . Ze kiest er ook voor om in geen enkel stadium van hun proces producten van dierlijke oorsprong te gebruiken. Dit betekent dat hun wijnen volledig veganistisch  zijn. Met zo min mogelijk menselijke tussenkomst in de wijnmakerij, is het uiteindelijke assortiment vers, fruitig. Symbolisch voor de natuurlijke, zonovergoten wijngaarden waaruit ze zijn gegroeid.

Zensa Wines is een merk van Orion Wines. Een bedrijf dat is opgericht om interessante wijnen van kleine telers en wijnmakerijen uit heel Italië samen te brengen. Het bedrijf is opgericht door Luca Pomaro en wijnmaker Alessandro Michelon. Orion Wines behoudt de volledige controle over de wijngaarden en telers waarmee ze werken. Het idee is dan ook om wijnen te produceren van inheemse druiven die hun druifeigen aroma’s  uitdrukken van de specifieke regio waar ze zijn verbouwd.

error: