Luccarelli

Luccarelli is een van de meest bekende en succesvolle wijnhuizen in Apulië – Zuid-Italië. De kracht van zijn wijnen komt van de beheersing van het meten van de drie belangrijkste elementen van de wijntraditie in Salento: zon, zee, passie. Het wijnhuis investeert fors in knowhow, zowel in gloednieuwe en up-to-date technologie als in hooggekwalificeerd en ervaren personeel. De wijnmakers zijn jong en gemotiveerd, maar toch bekwaam met een internationale ervaring in het buitenland in de belangrijkste en meest geavanceerde wijnhuizen van de wereld.
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Puglia (1)
Show more Show less
Druif
Primitivo (1)
Sangiovese (1)
Show more Show less
Jaar
Prijs

Enig resultaat

Luccarelli is een huismerk van de gerenommeerde wijnproducent Farnese Vini uit Puglia. In de hak van de laars van Italië, ingesloten tussen de Adriatische zee en de Golf van Taranto. De wijnstokken van wijnproducent Luccarelli zijn bovendien erg oud maar geven daardoor de beste druiven in het gebied. Sommige wijnstokken zijn soms zelfs 100 jaar of nóg ouder. Bij Luccarelli is veel aandacht voor de wijngaarden. De belangrijkste druiven voor Luccarelli zijn de Primitivo en de Sangiovese. Beide kunnen veel zon verdragen, dus zijn kortom uitermate geschikt voor het wijngebied Puglia. De wijnen zijn daardoor zacht en rijp van smaak!

Het wijnhuis Luccarelli is onderdeel van de beroemde Farnese vini. Dit wijnbedrijf is in 1994 opgericht door Valentino Sciotti, Filippo Baccalaro en Camillo De Iuliis. Momenteel bestaat de Farnese Group uit 6 verschillende wijnhuizen en bottelen ze jaarlijks meer dan 14 miljoen flessen. Grootste verdienste; Zuid-Italië als wijnregio op de kaart zetten. Hun motto: ‘Produce wines of de highest quality that are able to meet the expectations of the most demanding customers.’ En dat lukt uitstekend. Hun wijnen zijn dan ook regelmatig onderscheiden met prestigieuze prijzen.

Precieze arbeid hebben we gezien bij een bezoek aan hun wijngaarden. Alle druiven zijn manueel geoogst in de vroege, frisse uren van de ochtend, om de maximale aromatische complexiteit te behouden; de hele trossen gaan naar de kelder. De vinificatie en het bottelen gaat bovendien met high tech apparatuur.  Onder hun inheemse wijnstokken bevinden zich de populaire Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera en voor wit de Verdeca. In toekomstige projecten is de wens om zelfs de minder bekende Salento-wijnstokken maximaal bekend te maken.