Eisacktaler Kellerei Cantina Valle Isarco

Kenmerkend voor het Eisacktal zijn de lichte, goed beluchte bodems en het vrij droge klimaat. Waar begin jaren 60 vooral rode wijnen werden verbouwd, staat de Cantina Valle Isarco tegenwoordig bekend om zijn eersteklas witte wijnen.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (2)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (2)
Trentino-Alto Adige (2)
Alto Adige (2)
Show more Show less
Druif
Gewürztraminer (1)
Kerner (1)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 2 resultaten

Eisacktaler Kellerei is een coöperatief wijnbedrijf  uit Alto Adige met 115 wijnboeren die hierbij aangesloten zijn. Gespecialiseerd in witte wijnen aangezien ze zich dan ook in het perfecte gebied daarvoor bevinden. Dankzij het ideale klimaat in Valle Isarco, druiven van hoge kwaliteit en moderne verwerkingstechnieken behoren de witte wijnen uit de Cantina Valle Isarco intussen tot de absolute top uit Alto Adige. In de smaak en geur spelen twee belangrijke kenmerken de boventoon: elegantie en het karakter van de streek. Kwaliteit bestaat hier zonder compromissen!

Eisacktaler Kellerei is opgericht in 1961. De wijngaarden liggen goed hoog tussen de 250 en de 950 meter. In totaal maakt de coöperatie zo’n volume van zo’n 800.000 flessen wijn per jaar. Het Eisacktal bestaat bovendien uit vier verschillende delen met verschillende hoogtes en bodemsamenstelling.

  • Het hoogste deel van het dal bij de Oostenrijkse grens is vanwege de bodem met graniet welke uitermate geschikt is voor de druiven Müller-Thurgau en Riesling.
  • In het zuiden bestaat het terroir uit Klausoniet, een keihard gesteente. Hier verbouwt men Pinot Grigio en Gewurtztraminer
  • Verder aan het begin van het dal bestaat de bodem voornamelijk uit vulkanisch gesteente. Uitermate geschikt voor Sauvignon, Chardonnay en Weissburgunder.
  • De laagste delen van het dal worden als laatste gebruikt voor wat rode wijn aangezien het daar beduidend warmer is .