Domaine Roche-Audran

Domaine Roche-Audran is een wijnproducent welke volledig bio-dynamisch werkt. Is dan ook Demeter gecertificeerd. De kennis en ervaring hoe dat te doen leert hij grotendeels zelf, als hij iets doet doet hij het grondig. Dat wekt bewondering van collega wijnmakers in zijn omgeving. De olijfbomen, lavendelvelden, productie van eigen honing en paarden die in de winter tussen de wijnranken grazen, zorgen voor een harmonieus ecosysteem. De wijnen hebben frisheid met een aangenaam alcohol niveau. Eerlijke en zuivere wijnen!
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Frankrijk (1)
Côtes du Rhône (1)
Show more Show less
Druif
Grenache (1)
Syrah (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Het was in 1998, met de bouw van de productie – en rijpingskelders, dat het Domaine Roche-Audran werd gecreëerd. Het wijnhuis staat trots in een beschermd bosgebied aan de voet van de wijngaard van Buisson. Op land dat al vijf generaties lang door dezelfde familie wordt gecultiveerd.

Tegenwoordig strekt het landgoed van Domaine Roche-Audran zich uit over 50 hectare. Hier waar 35 hectare wijnstokken, 5 hectare olijf- en lavendelbomen en 10 hectare eiken- en dennenbossen samenkomen. De wijngaarden zijn verdeeld over de terroirs van Chateauneuf-du-Pape, Vaison La Romaine en Visan. Wijnstokken voor nieuwe plantages, tot ongeveer 100 jaar oud , voor de oudste.

Demeter

Vincent begreep vanaf het begin de schadelijkheid van pesticiden en sloot het gebruik ervan uit. De conventionele landbouw wordt steeds meer geconfronteerd met uitputting van de bodem en een groeiende afhankelijkheid van meststoffen en fytosanitaire producten. De biodynamica is al snel omarmd toen men het domein ontwikkelde. Zo heeft hij het hele landgoed omgebouwd tot biologische landbouw en vervolgens tot biodynamica. Alle wijnen en culturen zijn dus gecertificeerd door Ecocert en Demeter.

Uit respect voor de mensheid, voor onze gezondheid, voor het natuurlijke karakter van de wijngaard alsook om de pure expressie van deze fantastische terroirs door middel van de wijnen van Domaine Roche-Audran te maximaliseren, gebruiken we alleen natuurlijke producten. Deze aanpak stelt ons in staat de vruchtbaarheid van de bodems te behouden en onze wijnstokken en de natuur eromheen te beschermen. De diversiteit van de omringende natuurlijke vegetatie. De teelt van olijfbomen en lavendel, de productie van honing en het grazen van onze eigen paarden in de wintermaanden. Het zorgt allemaal voor extra energie en draagt bij aan de harmonie van het lokale ecosysteem.

Uiteindelijk is men in 2006 begonnen met het gebruik van biodynamische praktijken bij het sproeien. Vanaf die tijd is al het werk dat in onze wijngaard en in de wijnmakerij is uitgevoerd volgens zogenaamde”kosmische ritmes ” uitgevoerd.