Cortijo los Aguilares

Het Spaanse wijnhuis Cortijo los Aguilares ligt in één van de zuidelijkste wijnbouwgebieden van Europa. De 19 hectare wijngaarden liggen in een heel bijzonder microklimaat. Hier worden zes blauwe druivenrassen verbouwd: Pinot Noir, Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Het wijnhuis is 100% biologisch.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Cortijo los Aguilares: wijnhuis in één van de meest zuidelijke wijnbouwgebieden in Europa

Cortijo los Aguilares ligt op 5 km van Ronda. De fantastische wijnen van dit wijnhuis hebben de classificatie DO Sierras de Málaga. Een van de meest zuidelijke wijnbouwgebieden in Europa. Hier besloot José Antonio Itarte, de eigenaar in 1999 pinot noir-wijn te gaan maken. Hij was gepassioneerd geraakt van deze druif in Bourgondië en wilde in Ronda ditzelfde niveau halen. Dat is ‘m gelukt! En nog biologisch ook.

Uniek terroir in een microklimaat

Cortijo los Aguilares heeft 19 hectare wijngaarden op drie percelen. Het terroir bestaat uit kalkhoudende kleigrond. Met de Sierras de las Nieves en Grazalema op de achtergrond, ontstaat een heel bijzonder microklimaat. Hier verbouwd men zes blauwe druivenrassen: Pinot Noir, Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden liggen op een hoogte van meer dan 900 meter in de Serranía de Ronda. De nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, de overvloedige regenval in de winter en de grote schommelingen in temperatuur tussen dag en nacht maken dit terroir uniek.

Iberische varkens

De boerderij ligt ook in een prachtige omgeving, vlakbij Ronda. Deze historische en monumentale stad heeft een eeuwenlange wijntraditie. Naast wijnmaken houdt men  bij Cortijo los Aguilares ook Iberische varkens in een 800 hectare groot eikenbos en granen en olijven verbouwd.

Wijnhuis Cortijo los Aguilares werkt 100% biologisch

Het wijnhuis is bovendien 100% biologisch gecertificeerd en streeft naar maximale zorg voor het milieu. Ze werken dan ook alleen met druiven van eigen bodem, die ze met de hand plukken in kleine doosjes. Na de eerste 24 uur in een koude kamer (2ºC) te hebben doorgebracht om de bijdrage van sulfieten tot een minimum te beperken, worden de druiven ten slotte gefermenteerd bij lage temperatuur, waarbij wordt gezocht naar een grotere aromatische expressie van de variëteiten, die worden gevinifieerd door zwaartekracht. De rijping vindt daarna verder uitsluitend plaats in klein houten vaten van Franse eiken die slechts 4 of 5 jaar worden gebruikt.