Bij online bestellingen met alcohol zijn wij vanwege de nieuwe alcoholwet verplicht een 18 jaar controle uit te voeren dat personen die wijn bij ons bestellen ouder zijn dan 18 jaar zijn. Deze controle doen we op twee momenten: bij aankoop en bij aflevering. Hou een identiteitsbewijs bij de hand voor de bezorger

Zorg dat je een geldig ID bij de hand hebt:

Alleen bezorging op huisadres of bij PostNL-punt

De wijn mag alleen nog op het opgegeven adres zijn afgeleverd. Bij de buren laten bezorgen of bijvoorbeeld bij de achterdeur neerzetten mag niet meer. De leeftijdscheck kan dan niet worden uitgevoerd. Als u niet thuis bent wordt de wijn naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt van PostNL gebracht. Daar kan je het pakket binnen 7 dagen afhalen. Vanwege de 18 jaar controle moet je een identiteitsbewijs tonen voordat je het pakket kan meenemen. wij danken u voor het begrip.

Jongeren strafbaar

Per 1 januari 2014 zijn jongeren onder de 18 die in publieke ruimte zoals op straat, terrassen, cafés of slijterijen, alcohol bij zich hebben of gebruiken strafbaar. Thuis drinken onder de 18 is wel toegestaan. De verkoper van alcohol moet in geval van twijfel aan jongeren om een geldig leeftijdsbewijs vragen. Jongeren kunnen aan de hand van een paspoort, rijbewijs, OV-studentenkaart of bromfietscertificaat laten zien hoe oud ze zijn. Het leeftijdsbewijs geldt voor alle plekken waar men alcohol verkoopt, zoals onder andere in supermarkten, kantines van sportclubs, club- en buurthuizen, popfestivals en discotheken.