Wijnen uit Chianti

Fontodi Flaccianello della Pieve

Fontodi Flaccianello Della Pieve 2017

Streek: Toscana (Toscane) Jaargang: 2017 Druiven: Sangiovese

Flaccianello 2017: een meesterwerk van wijnhuis Fontodi De Fontodi Flaccianello della Pieve is één van… Lees meer
 149,95

De wereldberoemde Toscaanse wijn gemaakt van de Sangiovese-druif werd oorspronkelijk verkocht in mandflessen met stro. Deze mandflessen heten Fiaschi, en het meervoud is Fiasco. De wijn die in de jaren zeventig in deze Fiasco werd verkocht waren op zijn best licht pittige wijnen, maar helaas vaak een kwalitatief matige wijn. De wijn werd vaak opgepept met blauwe druiven uit het zuiden van Italië. Chianti wijn ontwikkelde een imago waar eenvoudige en matige wijnen vandaan komen.

Het was duidelijk dat het zo niet verder kon. De wetgeving werd aangetrokken sindsdien is er in deze streek veel gebeurd en verbeterd. De kwaliteit van de wijn is sterk omhoog gegaan. Er is regio afgebakend waar kwalitatief de beste wijn uit het gebied wordt gemaakt, dit gebied heet Chianti Classico. Hier komt een van de beste Italiaanse wijnen van heel Italië vandaan. Chianti heeft de hoogst haalbare classificatie DOCG.

Chianti, een rode blend uit Toscane, is de meest erkende wijn buiten Italië. Deze wijn is net zo belangrijk voor de Italiaanse keuken als extra vierge olijfolie. Een geweldige wijn-spijs combinatie is bijvoorbeeld een scherpe, kruidige, kruidachtige wijn uit de Chianti naast een bord gesneden prosciutto of pasta al pomodoro.