Wijnen van het domein Moutardier

Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de pinot meunier druif en de familie staat bekend om de onbetwiste kennis van dit druivenras. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. uitstekende prijs-kwaliteit!
ZOEKFILTER
Categorieën
Mousserende wijn (8)
Millisimé (1)
Brut (5)
Demi-Sec (1)
Rosé (1)
Wijnen per land en streek
Frankrijk (8)
Champagne (8)
Smaak
Mousserend: Droog, Strak, Mineralig (6)
Mousserend: Vriendelijk, Fruitig (2)
Mousserend: Zoet, Toegankelijk (1)
Druif
Chardonnay (7)
Pinot Meunier (7)
Pinot Noir (1)
Jaar
Eigenschappen
Hamersma (3)
Prijs

Champagnehuis Jean Moutardier bevindt zich in het dorpje Le Brieul, 100 km ten oosten van Parijs. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. Voor champagne worden bij Jean Moutardier drie druivenrassen gebruikt: Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir. Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de druif Pinot Meunier.

De geschiedenis van de familie Moutardier in Le Breuil gaat eeuwen terug. In 1450 was bijvoorbeeld al een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’. Men rekent dan ook de Moutardiers tot de één van de oudste families van druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven. Simon en William zijn de derde generatie.

Jean Moutardier champagnes zijn verkrijgbaar in zes verschillendecuvées. Vijf variaties rondom de Pinot Meunier, in elegantie, knapperigheid of delicatesse. Uiteraard komen ook de druiven Chardonnay en Pinot Noir in diverse Cuvées aan bod.

De Pinot Meunier is beter geschikt voor kleiachtige grond zoals die in het dal van de Marne en is beter bestand tegen hardere weersomstandigheden. De wijnen die van deze druif zijn gemaakt, zijn soepel en fruitig en ontwikkelen zich iets sneller met het verstrijken van de tijd en geven de assemblage een ronde smaak. Het vertegenwoordigt 32% van de totale aanplant in de Champagne.