Wijnen van Beaurempart

Beaurempart Grande Réserve Blanc

Beaurempart Grande Reserve Gascogne Blanc

Streek: Côtes de Gascogne Jaargang: 2019 Druiven: colombard, gros manseng, Sauvignon Blanc

Citroentjes-frisse witte Gascogne De Beaurempart Grande Reserve Gascogne Blanc heeft een grote voorraad citrusfruit en… Lees meer
 8,25
beaurempart-grande-reserve-rouge

Beaurempart Grande Réserve Rouge

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2019 Druiven: Cabernet Sauvignon, Merlot

Prima Prijs-Kwaliteit Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door… Lees meer
 8,07

De cotes de Gascogne is al sinds mensenheugnis in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Er is een gunstig klimaat en de ligging van de wijngaarden van Beaurempart in combinatie met soepele wetgeving binnen de appellatie. Men heeft de goede tools om heerlijke en prachtige wijnen te maken voor een goede prijs.

Het productiegebied van de Gascogne, gelegen in de regio Midi-Pyrénées, staat bekend om zijn groene landschap afgewisseld met kleine pittoreske dorpjes. Net als de Languedoc is het sinds de Romeinse tijd een thuis voor wijnbouw. Hier is het klimaat meer continentaal dankzij de invloed van de Atlantische Oceaan.

Er zijn twee verschillende soorten terroirs te onderscheiden. Nabij de kust is de bodem zanderig en er valt veel regen, terwijl het oosten warme en droge zomers heeft met kleikalkbodems. Colombard & Ugni Blanc zijn de meest bekende soorten die in het gebied worden aangeplant, hoewel veel verschillende soorten hun plaats vinden tussen de verschillende terroirs.

Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen. Hierdoor kan men wijnen maken die voor ieder aantrekkelijk is. Ook bekende blauwe druiven als cabernet sauvignon en merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en stevige wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

De wijnen van Beaurempart zijn geproduceerd door het overkoepelende bedrijf LGI uit Carcassonne. Gezegend door met locatie, in het hart van de Languedoc, werkt men in een van ’s werelds grootste wijnproducerende regio’s. Het is een fantastisch wijnlaboratorium. Een verbazingwekkende diversiteit aan klimaten, terroirs en druivenproducenten die een hele reeks lokale tot internationale druivensoorten aanbieden. Maar ook van traditionele tot moderne wijnbereidingstechnieken. Door de jaren heen heeft het team van LGI met de wijnen van Beaurempart een topprestatie geleverd.