Produttori del Gavi

Het verhaal van de Produttori del Gavi gaat over hard werk, engagement, en volhardend optimisme. Een verhaal van toewijding aan een gebied dat langzaam zijn roeping ontdekte, totdat het zich volledig bewust werd van het produceren van de beste witte wijn van Piemonte met behulp van een uitzonderlijke variëteit die elke nuance van zijn terroir van oorsprong als geen ander kan versterken: de Cortese-druif. Hier wordt een italiaanse “chablis” gemaakt!
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Show more Show less
Jaar
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Langs de heuvels van Gavi kijkt Produttori del Gavi uit over het historische fort van Gavi . Alweer bijna 70 jaar wijn maakt men wijn hier.
Met 220 hectare hebben de 95 boeren die deze coöperatie vormen het grootste wijngaardbedrijf van Gavi DOCG. met een significant groot aantal biologisch gecertificeerde wijngaarden. Gelegen op 40 kilometer van de Ligurische Zee, doorkruist door de rivier de Lemme in de buurt van de Ligurische Apennijnen. Een gebied dat uniek is door zijn arme kalkrijke witte bodem.Ideaal voor de teelt van de inheemse Cortese-druif. Deze wijnen zijn buitengewoon strak en met veel finesse. Vandaar dat men ze  dan ook wel eens de Chablis uit Italie noemt.

Wijnbouw

Wat deze wijnen bovendien zo bijzonder maakt, is het microklimaat en het terroir van het gebied. Doordat de zee goede ventilatie biedt en een lange rijpingstijd toelaat, waardoor de druiven een mooi kleur aannemen, de aroma’s en het suikergehalte langzaam te stijgen. Ze krijgen veel sneeuw in de winter, gevolgd door voedende regen in de lente. De zomermaanden kenmerken zich door lange, warme zonnedagen, gevolgd door koele avonden – het dagelijkse assortiment is van vitaal belang bij het creëren van evenwichtige Gavi-wijnen, met concentratie van smaken en frisse zuren.

Oenoloog Andrea Pancotti coördineert de creatie van hun wijnen. Bij aankomst worden onder andere de druiven gewogen, gesorteerd en afgevoerd naar suikergehalte en soort. De regelgeving voor DOCG-wijnen is om hoge kwaliteit en precisie te garanderen. Tegelijkertijd de technologie die Produttori del Gavi vervolgens in ​​hun kelder bezit, maakt een volledig respect hiervoor mogelijk.