Wijnen van het domein Pinino

Vier vrienden verenigd door een passie voor wijnmaken. De Spaanse (sic) families Hernandez & Gamon combineren sinds 2003 traditie en innovatie om de elegante wijnen van Pinino te produceren – gemaakt voor de kunst van het verwennen. Het merk Pinino weerspiegelt de renaissance van de wijnmakerij: het historische embleem harmonieert met de frisse branding, evenals de eigentijdse elegantie van de nieuwe Brunello wijnen met de lange geschiedenis van het terroir.
Categorieën
Rode wijn (1)
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Toscana (Toscane) (1)
Smaak
Druif
Sangiovese (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Enig resultaat

“Pinino” is de oude naam van de wijnmakerij. Reeds in 1874 werd opgericht en als een van de eerste bedrijven werd ingeschreven bij Consorzio del Vino Brunello. Pinino komt uit Toscane, in het dorp Montalcino. Ze produceren Brunello di Montalcino, gemaakt met 100% Sangiovese-druivensoort. Het is een moderne wijnmakerij, met een accent op schone, traditionele wijnbereiding met een moderne twist

Het bedrijf heeft in 2003 een nieuwe begin gemaakt door de overname van  Max Hernandez en Andrea Gamon. Beiden vreemd genoeg afkomstig uit het Spaanse wijngebied Toro! Hier geen locals maar een echt nieuw elan. Met de visie om eersteklas wijnen te produceren, voortgekomen uit een gemeenschappelijke passie. Laten we dan ook duidelijk zijn: Hier geen oude wijnen in nieuwe zakken

De filosofie van het wijndomein is gebaseerd op drie pijlers: Ten eerste moet de wijngaard van de meest selectieve en hoogste kwaliteit zijn.  Gewoon in de voorhoede van de wijnproductie. De oude tradities van Montalcino moeten zijn gecombineerd met een kelder die het mogelijk maakt om het karakter van de druiven tot op de fles te behouden. En bovendien moet Pinino zich door moderne marketing op internationaal niveau positioneren.

De Brunello, Brunello Riserva, Vigna Pinino en Rosso di Montalcino zijn de vlaggenschipwijnen van het landgoed die de kwaliteit van de wijnbereiding van Pinino belichamen. Het resultaat van een zeer strenge selectie en rijping in grote, klassieke vaten van Slavonisch eiken. Dit gedurende ten minste 24 maanden voor de Brunello. En hieruit volgt een wijn een ongelooflijke structuur, elegantie en een grote levensduur.

Pinino