Wijnen van het domein Ca’Tullio

Ca'Tullio maakt moderne, elegante wijnen met authentieke charme en het karakter van de streek. Hier verzorgt men hun inheemse druivensoorten met veel respect voor traditie. Het doel is om de inheemse kenmerken van hun wijnen te verbeteren, zodat ze herkenbaar zijn als hun oorsprong in deze specifieke regio en hun onberispelijke wijnbereiding. Volgens ons lukt ze dat aardig!
Categorieën
Witte wijn (1)
Wijnen per land en streek
Friuli - Venezia - Giulia (1)
Smaak
Wit: Fris, Fruitig, Toegankelijk (1)
Druif
Ribolla Gialla (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Ca’Tullio is gevestigd in Aquileia. Dit is een gebied met duizend jaar ervaring in wijnbouw en wijnmaken. In 1994 kocht de zaak een statig pand uit de vorige eeuw in zijn oorspronkelijke pracht. Het gebouw gebruikte destijds om tabak te drogen. Het was daarom perfect aangepast om als hoofdkwartier van de wijnmakerij te worden gebruikt.
In deze wijnmakerij is een “Taberna Romana” nagebouwd.  Hier kunnen gasten, ondergedompeld in een gezellige sfeer, de wijnen proeven die men produceert. Twee wijngaarden van 40 hectare, één in het Doc Friuli Aquileia-gebied.  De ander in Sdricca, in het Manzano-gebied, in Colli Orientali del Friuli. De druiven vinifieert men in Aquileia met de meest geavanceerde technieken. Met respect voor tradities en kenmerken van hun oorspronkelijke gebieden.

De familie Tullio is sinds 1928 de trotse bezitter van Ca’Tullio, welke gelegen is in het noord-oosten van Italië in de gemeente Friuli-Venezia-Giulia. Door renovatie van de oude kelders en gebruik te maken van moderne technieken heeft dit wijnhuis een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het gebied is omgeven door de Julische Alpen, die de straffe wind uit het oosten tegenhoud. De Adriatische Zee zorgt voor de milde temperaturen.

Ca’Tullio