Wijnen van de druif Marselan

Paul Mas AllNatt Rouge Souplesse

Paul Mas AllNatt Rouge Souplesse

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2018, 2019 Druiven: Marselan

Amarone uit Frankrijk De zeldzaamheid en splendeur van de AllNatt Diamant (101,29 Karaat !!) was… Lees meer
 8,99
Chateau Beaubois Expression Rouge

Chateau Beaubois Expression Rouge – bio

Streek: Côtes du Rhône Jaargang: 2017 Druiven: Grenache, Marselan, Syrah

Intense paarsachtige wijn met aroma’s van zwarte bessen, aardbei en kruiden. Chateau Beaubois Expression Rouge… Lees meer
 8,95

De druif Marselan is een kruising van de druivensoorten Cabernet Sauvignon en Grenache. De druivensoort Marselan is nog heel jong. In 1961 is deze druivensoort in Montpellier ontwikkeld. Aanvankelijk werd de druif genegeerd doordat het kleine druiven had en geen hoge opbrengsten. Echter door de vraag naar variëteiten die een goede ziekte resistente én hoge kwaliteit bezitten, is deze druif bezig met een ware opmars. Sinds 1990 is de druivensoort toegelaten voor een Vin de Pays wijn. De omvang in aanplant groeit. In Frankrijk is Marselan met name aangeplant in de Languedoc waar deze het heel goed doet. In mindere mate is Marselan aangeplant in Zuid Rhone. Buiten Frankrijk komt de Marselan voor in Penedès (Catalonië), verder is er aanplant bij early adopters in Californië, Argentinië, Brazilië en China.

Marselan druif is aromatisch, heeft veel kleur, goed gestructureerd en heeft soepele tannines. De kleur van de wijn wordt extra versterkt indien de wijn is gemaakt met langdurig schilcontact (inweken). Marselan druiven geeft een toegankelijke rode wijn, die prima gecombineerd kunnen worden met niet al te zware vleesgerechten.

Marselan druif