Top 10 beste Pinot Grigio wijnen

Dit zijn de top 10 beste Pinot Grigio wijnen! Heerlijk Italiaans voor elke gelegenheid. Deze moet je geproefd hebben!

Waar komt Pinot Grigio vandaan?

Pinot Grigio is een typisch Italiaanse druif welke voornamelijk in het noorden van Italië te vinden is. De meeste Pinot Grigio wijnen komen uit Veneto, maar ook in de andere delen van Italië wordt Pinot Grigio verbouwd. Ook in Frankrijk wordt er veel wijn gemaakt van deze druif, alleen heet hij daar Pinot Gris. Tegenwoordig kun je ook in Nieuw-Zeeland en Californië Pinot Grigio wijnen vinden, maar de meeste wijnen komen uit Frankrijk en Italië. 

Pinot Grigio druif

Pinot Grigio wordt in heel veel landen geproduceerd, maar niet overal heeft het dezelfde naam. In Frankrijk kun je deze druif vinden onder de naam ‘Pinot Gris’ en in Duitsland heet het ‘Grauburgunder’. De Italiaanse variant is heerlijk soepel, licht en fruitig. In Frankrijk is de Pinot Gris wat complexer, voller en vaak wat zoeter van smaak.

Wanneer drink je Pinot Grigio?

Pinot Grigio is de ideale wijn om te drinken bij de borrel, op een feestje of op het terras. Het is een makkelijke en toegankelijke wijn, vol fruit en heerlijk fris. In combinatie met eten zal de Pinot Grigio het het beste doen bij een voorgerecht, een lekker stukje vis, of een frisse salade. Ook kan de wijn erg goed geschonken worden bij pittig gekruide gerechten uit de Aziatische keuken.