Wijnen van het domein I Muri

Een jong wijnimperium, dat drie opeenvolgende jaren de prijs voor beste producent in Italië heeft verdiend, uitgereikt door Luca Maroni. Een toeval? Echt niet. De resultaten hier zijn spectaculair, vooral op het platteland van Manduria, met enkele van de meest complete primitivo's uit de de regio. Deze naam is een absolute garantie voor een uitstekend kwaliteit.
Categorieën
Rode wijn (2)
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Puglia (1)
Smaak
Druif
Negroamaro (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Enig resultaat

I Muri, onderdeel van de wijnproducent Farnese Vini, bevindt zich in Puglia. Dit schiereiland is een oud wijnbouwgebied dat dateert uit de tijd van de oude Grieken. De temperatuur loopt daar overdag flink op. Tegen de avond koelt het lekker af door een nachtelijke zeebries.

I Muri heeft een speciale regeling met veel telers in deze regio. Het wijnbouwteam selecteert zorgvuldig. De beste porties van elke wijngaard, afhankelijk van de druivensoort, de positie in de wijngaard en de leeftijd van de wijnstokken. Vervolgens geeft I Muri leiding in de landbouw van deze wijngaarden. Centraal hier staat het verminderen van de opbrengst per wijnstok (groende oogst). Dit om de druiven van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Aangezien de meeste van de wijngaarden eigendom zijn van een familie, zijn de wijngaarden meestal kleiner, waardoor ze in ongeveer 3 dagen volledig kunnen zijn geoogst. Dit betekent dat ze het zich kunnen veroorloven om te wachten op de optimale oogsttijd. De families zijn trots op hun werk. De naam I Muri verwijst naar de muren rond de wijngaarden, gebouwd van de stenen afkomstig uit de landbouwgrond om de wijnstokken aan te planten. Op het etiket staat een hagedis, inheems in de wijngaarden, die getuigt van de schone, natuurlijke landbouw van het land.

De wijnen van I Muri zijn inheemse druivensoorten, de Primitivo en de Negroamaro. Deze wijnen combineren zeer goed bij het eten en laten op een geweldige wijze de schoonheid van de regio Puglia zien.

I Muri – Vigneti del Salento