I Muri

I Muri produceert prachtige wijnen van hoofdzakelijk inheemse druiven uit Puglia zoals Primitivo, Fiano, Nero di Troia en Negroamaro. Dit domein is een absolute garantie voor een uitstekend kwaliteit!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

I Muri – Vigneti del Salento

I Muri, onderdeel van de wijnproducent Farnese Vini, bevindt zich in Puglia. Dit schiereiland is een oud wijnbouwgebied dat dateert uit de tijd van de oude Grieken. De temperatuur loopt daar overdag flink op. Tegen de avond koelt het lekker af door een nachtelijke zeebries.

I Muri heeft een speciale regeling met veel telers in deze regio. Het wijnbouwteam selecteert zorgvuldig de beste porties van elke wijngaard. De porties worden bepaald afhankelijk van de druivensoort, de positie in de wijngaard en de leeftijd van de wijnstokken. Vervolgens geven ze leiding in de landbouw van deze wijngaarden. Het verminderen van de opbrengst per wijnstok (groende oogst) staat hier centraal. Dit klinkt gek, maar hiermee kunnen zij de hoogste kwaliteit van de druiven garanderen.

Wijngaarden

De meeste van de wijngaarden eigendom zijn van een familie. Hierdoor zijn de wijngaarden meestal kleiner, waardoor ze in ongeveer 3 dagen volledig kunnen zijn geoogst. Dit betekent dat ze het zich kunnen veroorloven om te wachten op de optimale oogsttijd. De families zijn trots op hun werk. De naam I Muri verwijst naar de muren rond de wijngaarden, gebouwd van de stenen afkomstig uit de landbouwgrond om de wijnstokken aan te planten. Op het etiket staat een hagedis, inheems in de wijngaarden, die getuigt van de schone, natuurlijke landbouw van het land.

Druivensoorten

De wijnen van I Muri zijn hoofdzakelijk gemaakt van inheemse druivensoorten zoals de Primitivo, Fiano, Nero di Troia en de Negroamaro. Deze wijnen combineren zeer goed bij het eten en laten op een geweldige wijze de schoonheid van de regio Puglia zien.

error: