Meursault

Meursault wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Chardonnay-druif, die gedijt in het klimaat van de Bourgogne. Chardonnay brengt frisse zuren en een scala aan smaken met zich mee, variërend van citrusvruchten tot noten en witte bloemen. Deze druivenkeuze geeft Meursault wijnen een elegante en evenwichtige structuur.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Meursault: Verkenning van Terroir, Druiven, Smaak en Kenmerken

Ontdek de prachtige wereld van Meursault wijnen, waar het terroir, de druiven, de smaak en de kenmerken samenkomen in een harmonieuze unie. Gelegen in de Côte de Beaune, onthult het terroir een unieke bodemsamenstelling van kalksteen en klei, waardoor de wijnen een specifiek karakter krijgen dat de regio definieert.

Druivenrijkdom

Chardonnay vormt de basis van de Meursault, die gedijt in het klimaat van de Bourgogne. Chardonnay brengt frisse zuren en een scala aan smaken met zich mee, variërend van citrusvruchten tot noten en witte bloemen. Deze druivenkeuze geeft Meursault wijnen een elegante en evenwichtige structuur.

Smaakprofiel van Meursault Wijnen

Meursault wijnen presenteren een verfijnd smaakprofiel dat de complexiteit van het terroir weerspiegelt. Tonen van perzik, hazelnoot en een subtiele mineraliteit vormen een boeiende combinatie. De houtlagering, die vaak wordt toegepast, voegt een discrete vanilletoets toe en geeft de wijn een zijdezachte textuur. De smaak is vol, maar de frisse zuurgraad zorgt voor een levendige en aangename afdronk.

Karakteristieke Eigenschappen

Wat Meursault wijnen onderscheidt, zijn hun kenmerkende eigenschappen die voortkomen uit het terroir en de traditionele wijnproductie. De wijnen zijn vaak bekend om hun volheid en evenwicht, zonder dat ze overdreven krachtig zijn. Deze wijnen hebben de capaciteit om te rijpen en ontwikkelen na verloop van tijd diepere lagen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel directe genieting als voor degenen die willen investeren in enkele jaren rijping.

Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of nieuwsgierig bent naar hoogwaardige wijnen, we nodigen je uit om de verfijning van terroir, druiven, smaak en kenmerken te verkennen. Ontdek de intrigerende wereld van Meursault wijnen en begrijp waarom deze regio wordt beschouwd als een parel in de Bourgogne.