Millésimé

Champagne millésimé, ook wel vintage champagne genoemd, bestaat enkel uit druiven uit een specifiek oogstjaar. De mooiste jaren hebben we voor jou op een rijtje gezet!

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Wat is een Millésimé?

Een Champagne Millésimé, of een vintage champagne, is een champagne uit één specifiek oogstjaar. Dit jaar wordt ook altijd vermeld op de fles. Alle druiven die gebruikt worden voor de champagne komen uit datzelfde jaar. Een millésimé wordt enkel gemaakt als het een uitzonderlijk wijnjaar is geweest en worden alleen gemaak van de beste druiven. Daarnaast rijpen de champagnes zo’n drie tot zes jaar in de kelders voor ze worden verkocht. Vanwege de hoge kwaliteit van de druiven en de langere rijptijd zijn deze flessen uniek in hun soort. Vandaar ook het hogere prijskaartje. Bij deze champagnes proef je het klimaat en de weersomstandigheden van dat jaar terug in de fles, en kan het karakter dus ook iets afwijken van de standaard stijl van het huis. Zeker het proberen waard!

Wanneer drink je een Millésimé Champagne?

Een vintage champagne komt het beste tot zijn recht in een besloten kring waarbij je een goed gesprek kunt voeren. Zo kun je alle smaken goed in je opnemen en er echt de aandacht aan geven die het verdient! Ook zijn ze zeer geschikt om als cadeau weg te geven, zoals bijvoorbeeld een relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan het jaar waarin de relatie is gestart, het jaar waarin iemand is getrouwd of wanneer iemand is geboren. Maar ook zonder referentie aan het jaar is en blijft het een bijzonder cadeau om te geven én te krijgen. Het mooiste is het natuurlijk om het ook te drinken met jouw dierbaren. Zo krijgt ook het jaar waarin het wordt gedronken een nieuwe betekenis!