Pauillac

De smaak, stijl en karakter van Pauillac-wijn: De stijl van Pauillac-wijn is wat velen beschouwen als de typisch Bordeaux wijn. De wijnen van Pauillac zijn rijk, vol en tanninerijk. Ze hebben het vermogen om een krachtig karakter te combineren met een gevoel van strengheid en elegantie.Ze combineren elegantie met kracht in combinatie met complexiteit. De opmerkelijke smaken van cassis, bramen, tabak, sigarenkistje, kruiden, aarde, potlood, cederhout en natte bosaroma’s in combinatie met krachtige wijnen, stevige tannines en vorstelijke invloeden zijn wat veel mensen verwachten van Bordeaux. En Pauillac in het bijzonder.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Pauillac, een gemeente en AOC tussen Saint-Estèphe en Saint-Julien op het schiereiland Médoc in Bordeaux.  Het is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds beroemdste en duurste rode wijnen. Deze zijn voornamelijk gemaakt van de Cabernet Sauvignon-druivensoort.

Het totale wijngaardoppervlak van de appellatie beslaat ongeveer 1200 hectare. Naast Cabernet Sauvignon zijn ook Cabernet Franc, Merlot, Carmenère, Petit Verdot en Malbec. Allen zijn ze toegestaan ​​voor gebruik onder de appellatie wetten van Pauillac.

De uitstekende reputatie van Pauillac-wijnen is niet alleen gebaseerd op hun kwaliteit. Ook door hun succes op de internationale markten voor fijne wijnen. Drie van de top vijf kastelen in de Médoc-classificatie van 1855 (een ranglijst van de beste wijnproducerende eigenschappen van Bordeaux) bevinden zich hier: Mouton Rothschild, Lafite Rothschild en Château Latour.

Over het geheel genomen varieert het terroir van Pauillac meer dan men zou verwachten in een gebied van slechts 23 vierkante kilometer. Het land nabij de oevers van de Gironde-estuarium met de beste wijngaarden stijgt en daalt met maximaal 30 meter. De wijn chateau’s en hun wijnmakers zijn zeer bedreven geworden in het benadrukken van de individualiteit van hun wijngaarden. Men is het er algemeen over eens dat de stijlen van de top drie kastelen waarneembaar verschillen. Over het algemeen is er echter nog steeds een herkenbare Pauillac-wijnstijl. Deze is vol, rijk en gekenmerkt door de klassieke aroma’s van cassis en cederhout van op eikenhout gerijpte Cabernet Sauvignon.

De benamingswetten voor Pauillac specificeren dat al het land binnen de gemeentegrenzen van Pauillac in aanmerking komt voor de titel, tenzij het bestaat uit zanderige, alluviale of ondoordringbare gronden.