Masseria Altemura

Gelegen op het prachtige schiereiland Salento, een gebied met een lange geschiedenis maar dat nu vastberaden naar de toekomst kijkt, is de missie van Masseria Altemura Estate om een ​​nieuw perspectief te bieden op de wijnen uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Een uniek zeeklimaat en overvloedig zonlicht bieden Masseria Altemura zeer gunstige omstandigheden voor de druiventeelt.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

De stoere Toren

Masseria Altemura is een ‘family owned’ wijngaard van de familie Zonin. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij. Gebouwd  rond een stoere toren. De familie bezit 300 hectare grond, waarvan er 150 zijn beplant met druiven. Ze produceren onder de felle zon van Puglia. Wijnen van oude, inheemse druivenrassen zoals Primitivo, Negroamaro, Aglianico en Fiano. Het wijnhuis Masseria Altemura is gelegen in Salento in het hart van de Puglia ongeveer een uur van Lecce.

In de 4e eeuw voor Christus begon de geschiedenis van Masseria Altemura met de bouw van de Santa Susana-toren. Masseria Altemura was, vergelijkbaar met andere masseria’s, een versterkte boerderij in Puglia. Deze diende bovendien om het land en zijn rijkdommen te beschermen tegen buitenlandse indringers. In 2000 verwierf de familie Zonin het pand. Het  herstelde het gebouw in zijn oorspronkelijke pracht. De familie heeft zich tot het uiterste ingespannen. De ondergrondse rivier van het landgoed, eeuwenoude olijfgaarden en de wijntradities van de regio voor toekomstige generaties zijn behouden gebleven.

Masseria Altemura ligt diep in het platteland van de districten Torre Santa Susanna en Oria, in het hart van het schiereiland Salento, een gebied dat door en door is doordrongen van een mediterraan karakter en waar het licht, de wind en de zee samenkomen.

Een nieuw elan!

Zo begon een lange planningsperiode, gevolgd door een daadwerkelijke renovatie, waarbij het land en de gebouwen nu het hart van het hoofdkantoor van het landgoed vormen. De totale oppervlakte van het landgoed is meer dan 300 hectare – waarvan 130 (binnenkort 150) wijngaarden en 40 olijfboomgaarden . Dit garandeert een dan ook aanzienlijke jaarlijkse productie.

Het is één bedrijf, gerestaureerd met respect voor het milieu en de oorspronkelijke architectuur. Net als in de tijd van de graven Martini Carissimo, vertegenwoordigt het gebouw nu een van de vlaggenschiplandgoederen in de landbouw van Puglia.

Op het land waar ooit oude door struikgewas getrainde wijnstokken groeiden, onderhouden en verzorgd volgens de overlevering van de eeuwenoude landelijke traditie. Waar tegelijkertijd de druiventrossen dag in dag uit rijpten, gestreeld door de zon en door zachte briesjes – nieuwe rijen de beste inheemse druivensoorten worden sinds het jaar 2000 aangeplant, in overeenstemming met volledig ecologisch duurzame richtlijnen.

“Ik werd op het eerste gezicht verliefd op deze plek, betoverd door het magische licht. Binnen de muren van dit landgoed vind je de elementen die alle emoties samenvatten die het Salento-gebied overbrengt.  “.

error: