Vini Venturi

Op de wijnbeurs Vinitaly hebben wij nodigde Roberto Venturi ons uit om zijn wijnen te proeven, nadat we bij het standje van de wijnboer naast hem waren geweest. Wat als een slokje uit beleefdheid startte, eindige in een feestje! We ontdekten een paar betaalbare topwijnen die we nu zelf importeren.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Vini Venturi , een hypermoderne winery

De wijncultuur heeft altijd deel uitgemaakt van de familie Venturi en daarom richtte dhr. Filiberto Venturi de wijnmakerij Vini Venturi halverwege de jaren ’70 op. Ze zijn gevestigd in het hart van het beste productiegebied van Marche-wijnen. Een gebied met zachte overlappende heuvels en landschappen. Hier voelen herinnering en het heden zich thuis.  Filiberto venturi spendeerde hier zijn hele leven. Van jongs af aan heeft hij zich met passie en doorzettingsvermogen toegewijd aan het werk van de wijngaard.  Hij produceerde in eerste instantie alleen wijn  voor zichzelf en voor een klein aantal mensen en vrienden.

Sindsdien is  de jeugd, kennis en passie van zijn zoon Roberto toegevoegd aan het bedrijf en heeft hij het werk van zijn vader volledig voortgezet. Wijn is tenslotte altijd in zijn leven geweest, sinds hij een kind was.  Aan het einde van zijn studie is hij teruggekeerd naar zijn plaats van oorsprong. Deze passie is ongeveer 10 jaar geleden uitgegroeid in een klein maar zeer modern bedrijf dat midden in Castelleone is gevestigd.

Kwaliteit voorop

Het gebied men werkzaam is, is altijd erkend als een van de meest geschikte milieu- en microklimatologische kenmerken voor de productie van Verdicchio. De zorg voor de wijnstokken is voortdurend toevertrouwd aan een agronoom.  Hij beslist op basis van de klimatologische kenmerken van elke oogst. Neemt ook de maatregelen die men moet nemen om gezonde en rijpe druiventrossen te verkrijgen. Zelfs op het moment van de oogst is bijzondere aandacht geschonken door  gebruik te maken van meetsystemen.  Hiermee kan men zowel technologische als fenolische rijpheid vaststellen. Pas als de juiste balans tussen deze twee parameters is bereikt, begint de druivenoogst.

Het bedrijf streeft ernaar om een ​​zeer beperkte hoeveelheid flessen Verdicchio en Sangiovese te produceren. Uiteraard alleen met de unieke kenmerken op het gebied van body, elegantie en aroma .

error: