Tenuta Monteti

Een door een familie gerunde wijnmakerij in de buurt van Capalbio, het prachtige landschap van de wijngaard van Monteti is het klassieke Toscane van met wijnranken omzoomde velden. De familie nam in 1998 een braakliggend weiland en veranderde het in een prachtige wijngaard. De vlaggenschipwijn en de wijngaard zelf zijn genoemd naar de heuvel die het beschermt tegen directe wind uit de Middellandse Zee. Ze gebruiken Franse variëteiten zoals Petit Verdot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon om opmerkelijke wijnen te creëren. Bezoek en bezichtig de faciliteit terwijl u in Capalbio bent of koop ze gewoon makkelijk bij wijnen.nl
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De geschiedenis van Tenuta Monteti begint in 1998. Wanneer Gemma en Paolo Baratta, na jaren van onderzoek, deze hoek van Toscane in de lagere Maremma vinden.  15 km van de zee en op een hoogte van 145 meter , waar de velden zijn beschermd door de heuvel Monteti waaraan het bedrijf zijn naam ontleent.

De uitdaging was groot! Er was niets, weilanden en alleen een vervallen huis.  Het gebied was bovendien nog onontgonnen. Helemaal vanuit het oogpunt van hoogwaardige wijnproductie. Maar Gemma en Paolo, bevestigd door Carlo Ferrini, consultant van oorsprong, realiseerden zich het buitengewone potentieel om wijnen te produceren die persoonlijkheid en elegantie kunnen combineren.

Helemaal opnieuw kunnen beginnen!  Zonder een lokale traditie of het kader van een DOC, betekende de vrijheid om naar de bodem en het klimaat te luisteren.  Men kon de variëteiten te planten die het beste zouden reageren en hun expressie zouden vinden. Men koos voor de Franse druivenrassen Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Alicante Bouschet. Deze vonden al snel een zeer persoonlijke uitdrukking in deze mediterrane heuvels.

Monteti en Caburnio zijn beide Igt Toscana-denominaties van Tenuta Monteti. Gemaakt om de eigenschappen van de bodem beter uit te drukken. Hoewel ze een soortgelijk stilistisch concept delen, verschillen ze van elkaar in samenstelling en rijping. Elke vintage is dan ook een verhaal op zich.

error: