Il Pollenza

Il Pollenza vini, wijnhuis gelegen in Tolentino. Ruime keuze witte, rode wijnen, spumante en olijfolie. Zeven meter onder de grond een wijnkelder van 2000 eiken vaten. Zeker het bezoeken en het proeven waard.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De familiale oorsprong ligt in de Marche, afkomstig uit de regio Veneto, en gaat terug tot de dertiende eeuw.

Het gedachtengoed van “Il Pollenza” omvat een  passie voor het land en een constante toewijding aan de beste teelttechnieken, evenals hoge kwaliteitsnormen voor de wijnproductie. Deze factoren hebben zowel de methode als de productie van “Il Pollenza” gevormd.

“Il Pollenza”, gelegen in Tolentino, gekoch, meer dan twintig jaar geleden,  door graaf Brachetti-Peretti . Het prachtige 16e-eeuwse gebouw is ontworpen door Sangallo en verrijst te midden van het prachtige landschap van de Macerata-heuvels. Het landgoed beslaat ongeveer 220 hectare, waarvan 70 door de wijngaard wordt ingenomen.

De wijngaarden

De wijngaarden bevinden zich op het landgoed “il Pollenza”, dat 25 km van de kust en 35 km van de Sybilline-bergen ligt. De wijnstokken staan ​​op verschillende hoogtes, variërend van 110 tot 150 meter boven zeeniveau. Binnen de wijngaard vindt men internationaal bekende druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Petit Verdot, Syrah en Sauvignon Blanc; evenals lokale variëteiten, waaronder Ribbona, Trebbiano, Sangiovese en Maceratino. De eerste internationale wijnstokken dateren uit 1996, terwijl de inheemse wijnstokken meer dan 40 jaar teruggaan.

De oogst vindt plaats tussen eind augustus en half september. Druiven zijn voornamelijk met de hand geplukt en in houten kisten gedaan, aangevuld met machines die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Over het algemeen wordt het gebruik van machines tot een minimum beperkt, aangezien handmatig oogsten de voorkeur geniet.

De bodemdiepte varieert van gemiddeld tot diep en bestaat uit een medium mengsel, dat gedeeltelijk neigt naar kleiachtig en kiezelachtig. . De wijnbouwtechnicus is Dr. Giovanni Campodonico, en die is  ondersteund door de beroemde Dr. Valerio Barbieri.

error: