Canoso

Canoso is een familiebedrijf midden in het Soave Classico gebied. De Soave-wijnen behoren tot de klassieke witte wijnen uit Italië. Hoe ouder de wijnranken, hoe meer mineralen de druiven opnemen uit de vulkanische grond. De ranken van Canoso zijn ruim 35 jaar oud. Echt een klassieke Soave, We kunnen niet anders zeggen.
Prijs
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Veneto (1)
Soave (1)
Show more Show less
Druif
Garganega (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Canoso is een echt ouderwets familiebedrijf dat zich specialiseert op het produceren van ambitieuze wijnen.  Het bevindt zich in het gebied van “Soave Classico”, waar de vulkanische oorsprong duidelijke tot uiting komt. Dertig miljoen jaar geleden heeft de ontploffing van de Calvarina-vulkaan, die nog steeds herkenbaar is in de zwarte kleur van compacte en rotsachtige bodems, deze hellingen gevormd die vandaag bedekt zijn met wijngaarden. De verweerde vulkanische grond geeft een speciale toets die de betere Soave wijnen zo speciaal maken.

De Soave-wijnen behoren tot de klassieke witte wijnen uit Italië. Hoe ouder de wijnranken, hoe meer mineralen de druiven opnemen uit de vulkanische grond. De ranken van Canoso zijn ruim 35 jaar oud. Dat karakter proef je terug in de Canoso Fonte Soave Classico DOC. Het is een frisse witte wijn met mooie zuren en de nodige mineralen. Lekker om jong te drinken, maar een paar jaar bewaren is nog beter.

Canoso bezit vandaag 10 hectare wijngaarden in de Soave Classico-gebied, waarvan er één wordt erkend als “Cru”: Cà del Vento, met een productie van 70.000 flessen.